Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nie je správne, keď sa už dnes od Slafkovského čaká líderstvo

Je to tu. Dva týždne, na základe ktorých budeme hodnotiť všetko možné aj nemožné.

12.05.2022 19:02
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata

Náš vzťah k športu, jeho fungovanie, systém, financovanie, ba aj samotnú spoločnosť. Keď sa v Helsinkách nezadarí, náš svet stmavne, do slovníka sa nám dostane rokmi osvedčené: „Toto môžu urobiť iba Slováci.“ Ak to však vyjde, budeme najhokejovejší národ na svete.

Majstrovstvá sveta v hokeji pre nás znamenajú veľa. Ale veď to poznáte…

Necelé tri mesiace – presne 83 dní – po nečakanom olympijskom úspechu si viacerí želajú nadstavbu. Alebo aspoň zopakovať výkon z Pekingu. Veď nie je nič jednoduchšie, ako hrať bezchybný hokej podľa Ramsayho nôt.

No ono je to presne naopak. Je to neuveriteľne náročné. Navyše, keď Ramsayho noty poznajú aj mnohí, neraz šikovnejší súperi.

Do Helsínk prišiel oproti Pekingu značne obmenený tím. Sú v ňom bronzoví olympionici, takí, ktorí sa do Číny nedostali, ale aj úplní nováčikovia. Je v ňom Juraj Slafkovský – olympijská kométa, ktorá pod piatimi kruhmi patrila medzi najväčšie postavy. Dostal šancu a nezľakol sa jej – dokázal, že z neho môže byť raz veľký šampión.

Nie je však vôbec správne, keď sa od neho líderstvo očakáva už dnes.

Hráčov v stredu do Fínska vyprevadila tzv. generácia 2002. „Zlatí chlapci“, ktorí pred dvoma dekádami ovládli Göteborg. Je v tom kus symboliky. Aj v číslach, ktoré Slovákom prajú. Lepšie môže byť azda už iba v roku 2222. Ale žarty bokom…

slafko dres Čítajte viac Slafkovský má nový klub! Podľa expertov je to istota

Pravdou je, že tento tím – aj napriek nedávnemu úspechu – je na míle vzdialený generácii Šatana, Pálffyho, Bondru a Višňovského. Podobné kalibre dnes v Ramsayho výbere nenájdete. Treba však dodať, že sa na nich pracuje.

Šatan a spol. boli takí dobrí, že im „cinknúť“ muselo, Ramsayho deťom môže, hoci medailové zázraky sa nestávajú každý deň.

Helsinki 2022 sú pre ne výzva, rozhodne nie povinnosť.

Prvý tréning Slovenska na šampionáte vo Fínsku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Na snímke uprostred tréner Craig Ramsay, vpravo...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Juraj Slafkovský #Helsinki 2022