Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol byť najväčšou hviezdou MS. Elitný obranca dal reprezentácii košom

Obranca Roman Josi, ktorý v tejto sezóne NHL dosiahol 96 bodov, nebude súčasťou tímu Švajčiarska na šampionáte vo Fínsku.

12.05.2022 16:03
Roman Josi Foto: ,
Roman Josi je kapitánom Nashvillu Predators v NHL.
debata

Podľa Blicku nestále ešte pred pár dňami otázka či Josi príde, ale kedy. Aspoň tak to vyzeralo potom, čo Nashville Predators vypadol v 1. kole play off s Coloradom Avelanche.

Po niekoľkých rozhovoroch padlo rozhodnutie a elitný obranca, ktorý v tejto sezóne zarobil v NHL bezmála 11 miliónov dolárov, uprednostil rodinu.

Kto, s kým a kedy? Všetko o MS v hokeji 2022

Životná partnerka Josiho čaká v júli druhé dieťa, prvý potomok Luca má 14 mesiacov. „Luca neustále pobehuje po dome a napodobňuje štekot našich psov. Je to krásne a zábavné. Užívam si každú chvíľu, ktorú môžem stráviť doma s rodinou,“ uviedol pre Blick ešte v apríli Josi.

SR Fínsko MS2022 Hokej tréning BAX Čítajte viac Útočník Tatar pred prvým zápasom na MS: Som sklamaný z ľadu

Podľa neho mu teraz nevyhovuje načasovanie majstrovstiev sveta v súvislosti s jeho osobným životom. „Tehotnú manželku momentálne nechcem nechať samú,“ vysvetlil Josi.

Dlhoročná opora Švajčiarov sa zúčastnila už na ôsmich majstrovstvách sveta a má dve strieborné medaily z rokov 2013 a 2018.

HOKEJ: Najlepšie platené hviezdy z NHL na MS Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Ryan Graves, Kanada - New Jersey Devils
3...

Švajčiarsko bude štvrtým súperom Slovenska v základnej A-skupine na majstrovstvách sveta. Okrem Josiho mužstvo takmer s istotou neposilnia ani Nino Niederreiter z Caroliny a Kevin Fiala z Minnesoty.

Obom končia po sezóny v NHL zmluvy a účasť na svetovom šampionáte by v ich prípade znamenala príliš veľké riziko v prípade zranenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #MS v hokeji #Roman Josi