Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí majú kvalitu. Nikto mi nevyká, smeje sa Tatar

Hecovačky, smiech, dobrá nálada. Dôležité atribúty, ktoré tvoria správnu tímovú chémiu.

10.05.2022 18:13
SR Fínsko MS2022 Hokej tréning BAX Foto: ,
Tomáš Tatar sa rozpráva s novinármi počas tréningu slovenskej reprezentácie pred odletom na MS vo Fínsku.
debata

Slovenskí hokejisti si ich užili na poslednom tréningu pred stredajším odletom na svetový šampionát do Fínska dosť.

Do turnaja vstúpia piatkovým duelom s Francúzskom, ktoré zdolali na záver prípravy 2:0. Fanúšik verí v jediné – nech im úsmev vydrží čo najdlhšie…

Strach pred testovaním

Po tréningu sa usmieval aj Mário Grman, hoci na to nemal v poslednej dobe veľa dôvodov. Obranca fínskej Hämeenlinny utrpel v závere klubovej sezóny zranenie pravej ruky a jeho zdravotný stav stále nie je plnohodnotný.

Záverečný tréning hokejistov pred odletom na MS Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti prichádzajú na záverečný...

„Progres je však badateľný. Pociťujem menšie bolesti, ale zranenie sa lepší každým dňom. Ešte minulý týždeň som sa nemohol poriadne oprieť do hokejky. Teraz som už blízko k stopercentnému stavu,“ vraví Grman.

Počas sezóny mal niekoľko drobných zranení a napokon prišiel aj o účasť na olympiáde. Cestu do Pekingu mu prekazil pozitívny test na koronavírus.

„Do Fínska som chcel ísť za každú cenu. Olympiádu som už hodil za hlavu, hoci som si na ňu spomenul pri utorňajšom testovaní. Išiel som tam trochu so strachom, ale výsledok vyšiel, našťastie, negatívny. Hádam už o účasť na MS neprídem,“ verí 25-ročný zadák.

Slováci vysielajú na šampionát najmladší tím v histórii. Hráči ako Šimon Nemec či Juraj Slafkovský sú síce tínedžeri, no majú za sebou značný počet zápasov na najvyššej úrovni.

„Mladí chalani sa ukazujú vo veľmi dobrom svetle. Napriek nižšiemu veku toho odohrali na veľkých turnajoch dosť. Musíme dobre korčuľovať, hrať tímovo a bojovať jeden za druhého. Dôležitá bude dobrá partia,“ ponúka recept na úspech Grman.

Vek je len číslo

Ako posledný sa k tímu pripojil Adam Húska. Jeho cestu na Slovensko skomplikovalo rozhodnutie vedenia New Yorku Rangers, ktoré minulý týždeň otočilo slovenského brankára na letisku a nariadilo mu pripojiť sa k tzv. taxi tímu.

Húska napokon zostal v zámorí o pár dní dlhšie. Absolvoval niekoľko tréningov s rezervným tímom a napokon ho Rangers uvoľnili.

„Vyskytli sa komplikácie, ale všetko sa vyriešilo a som rád, že som tu. Sezóna mi vyšla, dostal som šancu v NHL, som spokojný. Vlani som bol na MS nováčik. Teraz mám viac skúseností, na šampionát idem inak nastavený ako pred rokom,“ vraví rodák zo Zvolena.

VIDEO: Miroslav Šatan tlmí očakávania

Video

V boji o post jednotky vyzve dvojicu Patrik Rybár, Matej Tomek. Prvému vyšla výborne olympiáda, druhému príprava na šampionát. Húska akceptuje ľubovoľnú pozíciu, ktorá pomôže tímu.

„Máme dobrých brankárov, uvidíme, kto bude chytať. Na šampionáte bude náročný každý zápas, ľahký súper v modernom hokeji už neexistuje,“ mieni.

Na Húsku strieľal aj Tomáš Tatar. Keď ho prekonal v súťaži na presnosť, oslávil to radostným pokrikom. Opačnou reakciou sa prezentoval Kristián Pospíšil, ktorý po neúspešnom pokuse rozlámal hokejku o konštrukciu bránky.

SR Fínsko MS2022 Hokej tréning BAX Čítajte aj Kedy fandiť Slovákom? Pozrite si ich program na MS vo Fínsku

„Aj to svedčí o dobrej nálade a zdravej konkurencii v tíme. Pracujeme na tom, aby sme vylepšili detaily a zohrali sa. Či mi niekto z kolegov vykal? Nie a ani by som to nechcel. Ešte nie som taký starý,“ smeje sa Tatar.

Najstarší v mužstve však je – v 31 rokoch. „Svedčí to aj o tom, že máme kvalitných mladých hráčov. Vek je len číslo. Cítim sa dobre a na turnaj sa veľmi teším,“ dodáva hviezda New Jersey.

Slováci dostanú pred odletom menší „doping“. Na Tyršovom nábreží v Bratislave sa stretnú so „zlatými chlapcami“, ktorí presne pred 20 rokmi vybojovali na MS v Göteborgu zlaté medaily. Popoludní sa výber Craiga Ramsayho prepraví vládnym špeciálom do Helsínk.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Tatar #MS 2022 v hokeji