Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsayho odvážna nominácia. Na MS pôjde najmladší tím v histórii

Slovenská hokejová reprezentácia odletí v stredu do Fínska s kádrom, ktorého vekový priemer je 24,44 rokov.

09.05.2022 12:31
Tréner Slovenska Craig Ramsay dáva pokyny... Foto: ,
Tréner Slovenska Craig Ramsay berie do Fínska na šampionát najmladší tím v histórii.
debata (4)

Z pôvodného 27-členného menoslovu hokejistov vypadli obranca Adam Jánošík a útočník Adrián Holešinský, ktorých od účasti na MS vyradil limitujúci zdravotný stav.

„Počas víkendu sa situácia vykryštalizovala v súvislosti so zdravotným stavom niektorých hráčov. Vyšetrenie, ktoré absolvoval Martin Gernát, ukázalo, že nie je natoľko vážne, aby nemohol cestovať na šampionát," uviedol pre hockeyslovakia prezident zväzu a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

MVM Dome Čítajte viac Bitka o odňatý šampionát. Hokejový sviatok chcú zorganizovať aj Maďari

V záverečnej 25-člennej nominácii figurujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Na šampionátovú súpisku však vedenie národného tímu pred úvodným duelom proti Francúzsku zapíše pravdepodobne len 23 mien.

Dve miesta si vedenie necháva voľné pre prípadný príchod posíl z NHL podľa toho, ako sa bude dariť ich klubom v play off. V hre sú obrancovia Martin Fehérváry, Erik Černák a útočník Adam Ružička.

Kto sú najväčší favoriti MS v hokeji? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Veľká Británia

Na vlaňajší šampionát išlo mužstvo s vekovým priemerom 24,75 rokov, teraz ho ešte zníži aj vďaka trom tínedžerom v zostave: Jurajovi Slafkovskému, Šimonovi Nemcovi a Adamovi Sýkorovi.

„Nebolo našim zámerom prekonať vlastný rekord. Generačná obmena a omladenie kádra ide samospádom a prirodzene. Máme v tíme kopec mladých hráčov hladných po úspechu. Verím, že sa to ukáže na ich výkonoch na majstrovstvách sveta,“ uviedol Šatan.

ZÁVEREČNÁ NOMINÁCIA NA MAJSTROVSTVÁ SVETA VO FÍNSKU

Brankári: Patrik Rybár, Matej Tomek, Adam Húska.

Obrancovia: Martin Bučko, Peter Čerešňák, Daniel Gachulinec, Martin Gernát, Mário Grman, Michal Ivan, Šimon Nemec, Mislav Rosandič.

Útočníci: Andrej Kollár, Michal Krištof, Róbert Lantoši, Adam Liška, Mário Lunter, Jakub Minárik, Kristián Pospíšil, Pavol Regenda, Miloš Roman, Juraj Slafkovský, Adam Sýkora, Samuel Takáč, Alex Tamáši, Tomáš Tatar.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS v hokeji