Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampionát bez Ruska? Absolútne správne, vraví bývalý slovanista

Už o päť dní sa vo Fínsku začnú hokejové majstrovstvá sveta. Tak, ako každý rok, aj teraz by bolo vhodné dodať - so šestnástimi najlepšími reprezentačnými tímami planéty. Lenže...

08.05.2022 13:44
ruskí hokejisti, Foto: ,
Smútok ruských hokejistov.
debata (35)

Teraz je situácia iná. Vo fínskych mestách Tampere a Helsinki budú chýbať výbery Ruska a Bieloruska. Dôvod je jasný – vojenský konflikt na Ukrajine.

Práve po ňom rozhodla Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) o tom, že tieto dve krajiny si na šampionáte nezahrajú.

Kto sú najväčší favoriti MS v hokeji? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Veľká Británia

Pohľady na to, či je to správne alebo nie, sa rôznia. Niektoré sú jednoznačne odsudzujúce krok IIHF, iné ho absolútne schvaľujú.

Do druhej kategórie patrí aj niekdajší český reprezentant či hráč bratislavského Slovana Václav Nedorost. V drese slovenského zástupcu strávil tri sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige. V nej si na seba obliekal dva roky aj farby Donecku.

Dnes už 40-ročný rodák z Českých Budějovíc sa vyjadril k téme, či je vylúčenie Ruska a Bieloruska z MS správne. Urobil tak v relácii portálu sport.cz – Příklep.

"Je to absolútne správne rozhodnutie, že majstrovstvá sveta budú bez Bielorusov a Rusov. To, čo tieto krajiny podnikli, je mi nesmierne ľúto.

Keď som hral v KHL, bol Doneck moderným, krásnym mestom. Mojej rodine sa tam páčilo. Už prevrat na Donbase v roku 2014 nás vyhnal z KHL i mesta," uviedol bývalý skvelý krídelník či center, ktorý sa pýši dvomi juniorskými titulmi majstra sveta.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #Václav Nedorost #vojna na Ukrajine