Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazná generálka na nulu. Slováci zdolali Francúzov a ovládli turnaj

Slovenskí hokejisti zvíťazili v poslednom zápase Kaufland Cupu nad Francúzskom 2:0 a na domácom turnaji obsadili prvé miesto.

07.05.2022 18:19
Adam Liška Foto: ,
Takto sa Slováci tešili z presného zásahu Adama Lišku.
debata (2)

Súboj s Francúzmi bol pre zverencov Craiga Ramsayho zároveň generálkou na majstrovstvá sveta vo Fínsku. S rovnakým súperom sa Slováci stretnú v prvom zápase na MS.

Góly slovenského tímu strelili v prvej tretine Adam Liška a Jakub Minárik, brankár Matej Tomek vychytal čisté konto.

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bola generálka pred MS vo Fínsku (13.- 29. mája 2022). Práve Francúzi budú 13. mája prvý súper Slovenska v helsinskej A-skupine MS.

Slovensko - Francúzsko v generálke na MS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V drese Slovenska sa predstavil aj jediný hráč...

SLOVENSKO – Francúzsko 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Góly: 5. Liška (Takáč, Rosandič), 10. Minárik (Slafkovský, Regenda).
Rozhodovali: T. Orolin, Stano – Ordzovenský, Synek, vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5476 divákov.
Slovensko: Tomek – Gernát, Rosandič, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Gachulinec – Lantoši, Krišof, Tatar – Regenda, Minárik, Slafkovský – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Takáč, Kollár, Liška – Sýkora
Francúzsko: Ylönen – Gallet, Auvitu, Guebey, Chakiachvili, Llorca, Crinon – T. Bozon, Texier, Treille – Bertrand, Claireaux, Perret – Rech, Ville, Leclerc – Fabre, Ritz, K. Bozon

Kto sú najväčší favoriti MS v hokeji? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Veľká Británia

Slováci mali lepší štart do zápasu a častejšie ohrozovali brankára Ylönena. Takáč, ktorý obišiel bránku a zblízka zakončil, ho ešte neprekonal, ale následný faul na Lišku už Slováci potrestali.

Francúzsky brankár si najskôr poradil so strelami Lantošiho aj Pospíšila, ale na Liškovu pohotovú strelu po krížnej prihrávke Takáča nedosiahol – 1:0.

Francúzi mohli vyrovnať v 8. minúte, ale Leclerc po úniku neprekonal Tomeka. V 10. minúte sa slovenskému tímu vydarilo prečíslenie, v ktorom Slafkovského bekhendovú prihrávku zužitkoval Minárik na svoj premiérový gól v reprezentácii – 2:0.

V 14. minúte Regenda prišiel o puk na útočnej modrej čiare, Rech mu unikol, ale ani on neprekonal Tomeka. Tretí gól domácich reprezentantov nepridal Lunter, ktorého backhendové zakončenie skončilo mimo bránky.

Slovákom herne patril aj úvod druhej tretiny. Sľubné šance mali Krištof, Pospíšil aj Lunter, ale tretí gól slovenského tímu nepridali.

V 29. minúte sa slovenská defenzíva nevyhla zaváhaniam, po ktorých bol Tomek v častej permanencii, pričom zmaril aj tutovku Fabreho.

slovensko, francúzsko Čítajte viac ONLINE: Slováci sa na šampionát naladili víťazne

V 35. minúte sa do úniku predral Tatar, ale tiesnený obrancom nedokázal zakončiť. V závere druhej časti si krátko po sebe sadli na trestnú lavicu Krištof a Minárik, čím dali Francúzom 102-sekundovú presilovku o dvoch hráčov.

Tú však nedokázali využiť a brániaca trojica slovenského tímu nepustila Francúzov do vyloženej šance. Domáci reprezentanti následne prevzali iniciatívu, viackrát si vytvorili tlak, ale brankár Ylönen bol pre nich veľká prekážka.

Do dvoch sľubných šancí sa dostal Regenda, ale ani on nebol úspešný. Francúzi sa v závere zápasu dostali k hre bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Tomáš Tatar, kapitán SR:
„Bol to boj, ľad nebol ideálny. Zvládli sme to ako skúsené mužstvo. Keď sme sa dostali do vedenia, hrali sme zodpovedne. Vytvárali sme si šance. Škoda, že sme nemali viac presiloviek, aby sme si ich nacvičili. Ja osobne som sa cítil hrozne. Mal som "jet lag,“ k tomu som prekonal aj chrípku. Bol som rád, že som vôbec dokončil zápas. Môj cieľ do týchto dní bolo odbiť si to a som rád, že to mám za sebou."

Konečná tabuľka Kaufland Cupu 2022:
1. SLOVENSKO 2 1 0 1 0 6:5 4
2. Nórsko 2 0 1 1 0 6:6 3
3. Francúzsko 2 0 1 0 1 2:3 2
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Tatar #MS v hokeji 2022 #Craig Ramsay #Juraj Slafkovský #Kaufland Cup 2022