Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci zmazali manko, no padli v nájazdoch. Bolo tam veľa negatív, znie z tímu

Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrtkovom otváracom zápase turnaja Kaufland Cup 2022 s Nórskom 4:5 po nájazdoch.

05.05.2022 20:50 , aktualizované: 23:08
Adam Sýkora Foto: ,
Adam Sýkora napáda Nóra Matsa Rosseliho Olsena.
debata (2)

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bola druhá prehra v príprave pred MS vo Fínsku.

Slováci predtým zdolali Česko 3:1, potom mu podľahli po nájazdoch 3:4. Nad Nemeckom zvíťazili 3:1 a 3:2. V piatok proti sebe na Kaufland Cupe nastúpia Nóri s Francúzmi (18.00), turnaj uzavrie duel Slovenska s Francúzskom v sobotu 7. mája o 16.00 h.

SLOVENSKO – Nórsko 4:5 pp a sn (1:1, 1:1, 2:2 – 0:0, 0:1)
Góly: 11. Liška (Grman), 37. Sýkora (Kollár), 52. Pospíšil (Rosandič), 58. Kollár (Holešinský) – 19. Röymark (Ronnild), 29. Johannesen, 44. K. Olimb (Rosseli Olsen), 51. Hoff (Trettenes), rozh. nájazd Trettenes. Rozhodovali: J. Konc ml., Stano – Synek, D. Konc ml., vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 5121 divákov. ** Slovensko:** Rybár – Čerešňák, Rosandič, Gachulinec, Ivan, Grman, Koch, Bučko – Lantoši, Baláž, Liška – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Regenda, Valach, Minárik – Holešinský, Kollár, Sýkora
Nórsko: Arntzen – Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Bull, Klavestad, Rokseth, Ronningen, Pedersen – K. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Fladeby, Haga, Salsten – Jakobsson, Trettenes, Hoff – Ronnild, Henriksen, Röymark – Olsen

Prehra slovenských hokejistov s Nórmi Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia v Žiline počas zápasu s...

Slováci začali aktívne, ako prvý preveril nórskeho brankára Pospíšil. Ramsayho zverenci mali lepší pohyb, Arntzen si pripisoval jeden zákrok za druhým. Nóri sa do zakončenia dostali až v 7. minúte, Rybár musel kryť strelu Pedersena.

V 11. minúte sa už diváci na žilinskom „zimáku“ tešili, keď Grmanovo nahodenie od modrej čiary tečoval do siete Liška – 1:0. Ďalšiu veľkú šancu mal Gachulinec, ale sám pred brankárom mieril len do jeho hrudníka. V závere 1. tretiny Nóri využili chybu v slovenskej obrane a Röymark vyrovnal.

Slovensko, Nórsko Čítajte aj Zápas Slovensko - Nórsko sme sledovali ONLINE

Hneď na začiatku druhej dvadsaťminútovky sa do skvelej šance dostal Pospíšil, ale Arntzen dobre zasiahol. O niečo neskôr mal výbornú možnosť aj Lantoši, no ani on sám pred brankárom neuspel. V 29. minúte poslal strelu od modrej čiary smerom na bránku Johannesen, puk tesne pred Rybárom tečoval Čerešňák a dezorientovaný Rybár už nemal šancu zasiahnuť – 1:2.

Vyrovnať mohol v prvej presilovej hre v zápase Lantoši, ale mieril tesne vedľa. Výborne však mieril Sýkora v 37. minúte, keď poslal puk do ľavého horného rohu a do kabín sa išlo opäť za nerozhodného stavu.

Po troch minútach tretieho dejstva hrali Slováci po druhý raz v zápase v početnej výhode, ale Nórom sa v oslabení podarilo skórovať. Ken Andre Olimb dobre sledoval puk a vo vzduchu ho trafil dokonale – 2:3. Slovenskí hokejisti zostali zaskočení a do konca presilovky si nedokázali vypracovať šancu. Hneď potom hrali o jedného muža viac aj severania, no ani oni výrazne nezahrozili.

Peking 2022 Juraj Slafkovský Čítajte aj Prekoná Gáboríka? Slafkovský vstúpi do draftu NHL ako líder rebríčka

Ďalšiu presilovku po faule Luntera však už dokázali využiť, keď slovenská obrana nechala pred bránkou úplne voľného Hoffa a ten poslal Nórov do dvojgólového vedenia. O 65 sekúnd neskôr prišla odpoveď Slovenska, keď sa individuálnou akciou blysol Pospíšil a znížil na 3:4.

Slovákov tento gól nabudil, „zahryzli“ sa do súpera a vyrovnanie viselo na vlásku. Liška však v obrovskej šanci neuspel, no potom Holešinský videl Kollára a ten chladnokrvne skóroval.

V predĺžení mal prvú šancu Čerešňák, Arntzen po jeho strele však zaklapol betóny. Vzápätí Nóri faulovali, ale v presilovej hre rozhodnutie nepadlo. Na rad prišli samostatné nájazdy, v nich uspeli iba Trettenes a Fladeby.

Adam Húska Čítajte aj Rangers povolali Húsku. Skomplikovalo nám to situáciu, priznal Haščák

Ján Pardavý, asistent trénera SR: "Bolo dobré, že nás nepoložil gól na 2:4 a podarilo sa nám vyrovnať. Ale bol to ťažký zápas v búrlivom prostredí, boli ťažké podmienky, keďže bolo teplo. Na to sa však nevyhovárame.

Nóri lepšie vychádzali z pásma, my sme mali dobrú rýchlosť a dobrý forček. Oni dali dva góly so šťastím, ale odohrali sme solídny zápas. Mrzí ma gól v oslabení, to sa nám nesmie stávať. Ale je vidieť, že hráči bojujú o miesta na MS. Verili sme, že budeme vyhrávať viac súbojov, verím, že do MS tieto veci vylepšíme."

Andrej Kollár v zápase s Nórmi. Foto: TASR, Erika Ďurčová
SR hokej MS2022 Kaufland Cup Nórsko ZAX Andrej Kollár v zápase s Nórmi.

Kristián Pospíšil, autor tretieho gólu SR: „Škoda, že sme prehrali, ale atmosféra bola úžasná. Bolo tam veľa negatív, ale aj pozitívne prvky. Prehrali sme, ťažko sa to hodnotí. Ale nezlomili sme sa za stavu 2:4 a to je pre tento tím veľké plus. Pri mojom góle mi trochu ‚preplo‘, chcel som to vyskúšať. Som rád, že to vyšlo.“

Adam Sýkora, strelec druhého gólu SR: „Moje pocity sú skvelé, aj keď sme prehrali. Potešil ma môj výkon, aj tréner ma pochválil. Ale škoda, že sme to nedotiahli do konca. Pred mojím gólom som chcel prihrať, ale zobral som to na seba a som rád že to vyšlo.“

Adam Liška, útočník SR: „Pozitívne je, že sme dokázali vyrovnať. Ale boli veci, na ktorých musíme pracovať, najmä na komunikácii a na hre v obrannom pásme. Podmienky neboli ideálne, bola hmla, ale na to sa nebudeme vyhovárať, lebo aj Nóri to mali rovnaké.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #nórski hokejisti