Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počítali sme: Pomer cena/výkon? Tatar, ktorý ide na MS, dopadol veľmi zle

Slovenský útočník Tomáš Tatar mal spomedzi ofenzívnych hráčov New Jersey Devils druhý najvyšší príjem. No medzi lídrov klubu v produktivite nepatril.

04.05.2022 06:00
Tomáš Tatar Foto:
Tomáš Tatar.
debata

Pravda preto porovnala jeho výkonnosť v nadväznosti na ročný plat s ostatnými útočnými esami vo všetkých 32 kluboch zámorskej NHL.

Do rebríčka boli zaradené ofenzívne esá, ktoré odohrali aspoň 90 percent zápasov v základnej časti a ktorých príjem presahoval tri milióny dolárov za sezónu.

Z 94 útočníkov, ktorí tieto kritéria splnili, sa zamestnávateľovi najviac vyplatil Roope Hintz, ktorému pomer medzi platom a úspešnosťou v produktivity vyšiel tak, že Dallas Stars mu za získaný bod zaplatili 41 667 dolárov.

alexander ovečkin Čítajte viac Ovečkin nespomaľuje. Kedy prekoná gólový rekord Gretzkého?

Aj na druhom póle rebríčka, kde sú hráči ktorých bod v NHL vyšiel najviac, bol najvyššie hráč Dallasu. Nevydarený ročník hviezdneho Tylera Seguina znamenal, že jeho bod prišiel na 265 306 dolárov.

A ako medzi ofenzívnou elitou obstál v tomto porovnaní Tomáš Tatar, ktorý sa čoskoro pripojí k reprezentácii pripravujúcej sa na majstrovstvá sveta? To zistíte v nasledujúcej galérii.

NHL: Útočníci, ktorých bod v NHL vyšiel najdrahšie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
1. Tyler Seguin - Dallas Stars
13 000 000...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar