Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto nebude ďalší Petrohrad. Slovákom dnes neveríme, Čechom áno

Redaktori Pravdy tipujú štvrťfinálové zápasy na MS v hokeji.

03.06.2021 08:00
slovensko hokej MS Faško-Rudáš Foto: ,
Martin Faško-Rudáš a Radam Lenc v súboji o puk. Budú sa dnes tešiť z postupu do semifinále MS Slováci, Česi, oba tímy alebo ani jeden?
debata (8)

ADAM ZELINKA

USA – Slovensko
Devätnásť hráčov z NHL vs. jeden jediný. Víťaz skupiny vs. štvrtý tím po základnej časti. Reč čísiel hovorí jasne v prospech Američanov, no Slováci ich v minulosti vedeli nielen potrápiť, ale aj prekvapujúco zdolať. Tentoraz sa však senzácie nedočkáme.
Tip na výsledok: 4:2

Rusko – Kanada
Keby Rusi chceli, Kanaďanom sa poľahky vyhnú. Lenže topfavorit na zlato sa nebojí nikoho – ani zámorského celku. A na ľade to potvrdí.
Tip na výsledok: 5:2

USA, Slovensko Čítajte viac Štvrťfinálovú prehru Slovákov sme sledovali ONLINE

Švajčiarsko – Nemecko
Disciplína, disciplína, disciplína. To bude motto súboja Nemcov so Švajčiarmi. Favorit však k nej pridá aj viac kvality a postúpi do semifinále.
Tip na výsledok: 2:0

Česko – Fínsko
Bude z toho veľký príbeh. Utrápený český tím sa už takmer lúčil s turnajom, napokon si zahrá o medaily (a možno aj nejakú získa). Fíni môžu na úspešnú obhajobu titulu zabudnúť.
Tip na výsledok: 5:2

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

MICHAL GAVROŇ

USA – Slovensko
Na hokejových šampionátoch sa stáva, že prekvapenia prichádzajú najmä na začiatku. V čase, keď menšie krajiny majú dostatok síl. Neskôr sa ukáže kvalita, o čom svedčí aj turnaj v Rige. Po sérii zakopnutí favoritov tu máme takmer štandardné zloženie štvrťfinálových dvojíc. O jediné prekvapenie sa postarali práve Slováci, ktorí preskočili slabých Švédov. Dosiahnuť štvrťfinále so 14 nováčikmi a vo veľmi náročnej skupine je úspech. Púť zverencov Craiga Ramsayho sa však vo štvrtok skončí. Rýchly a tvrdý tím USA bude priveľkým sústom.
Tip na výsledok: 4:1

Rusko – Kanada
Kanada sa na turnaji postupne rozbehla, ale nakoniec aj tak postúpila s odretými ušami. Naopak, Rusi zakopli len so Slovákmi. Favorit je jasný a podľa toho to aj dopadne.
Tip na výsledok: 6:2

Švajčiarsko – Nemecko
Jediný zápas, ktorý sa dostane do predĺženia. Švajčiari potvrdia medailové predispozície, ale Nemci ich poriadne vytrápia.
Tip na výsledok: 2:1 pp

Česko – Fínsko
Česi sa po dvoch fackách revanšovali piatimi výhrami. Ich skvelá séria sa však skončí proti Suomi. Fíni sú pre mňa najväčším favoritom na zlato. Potichu a mimo reflektorov predvádzajú najkompaktnejšie výkony. Rovnako ako v Bratislave ich vyvážia zlatom.
Tip na výsledok: 1:3

MICHAL BAKAJ

USA – Slovensko
Američania v základnej skupine vyhrali šesť zo siedmich duelov, ale táto štatistika je pred štvrťfinále už zabudnutá. Slováci ich zaskočia rýchlosťou a bojovnosťou, víťazný gól v predĺžení strelí Róbert Lantoši.
Tip na výsledok: 1:2 pp

Rusko – Kanada
Zborná má najkvalitnejšie mužstvo na turnaji, príchody hviezd z NHL Tarasenka a Orlova silu mužstva ešte znásobili. Kanada, ktorá do štvrťfinále prekĺzla s veľkou dávkou šťastia, nebude mať na Rusov nárok.
Tip na výsledok: 6:1

Švajčiarsko – Nemecko
Švajčiari tvoria kompaktné mužstvo, ktoré pod vedením kouča Fischera hrá spolu už dlhší čas. V play off rozhodujú aj skúsenosti, ktoré Nemcom na rižskom turnaji chýbajú.
Tip na výsledok: 4:2

Česko – Fínsko
Hoci duel hokejových veľmocí nemá favorita, skončí sa jasným výsledkom. Čechom lepšie vyšiel záver skupinových bojov a vo štvrťfinále zúročia nielen kvalitu, ale aj sebavedomie. Ich lídrom bude brankár Šimon Hrubec, ktorý vychytá shutout.

Tip na výsledok: 3:0

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

MARTIN PROSNAN

USA – Slovensko
Napriek tomu, že Slováci majú z elitnej šestky najväčšiu šancu zdolať práve Spojené štáty, tentoraz sa im to nepodarí. Američania neprišli na svetový šampionát na výlet, vyzerá to na solídnu partiu, ktorá si v Rige užíva. Americký tím zároveň koncentruje väčšiu kvalitu. Ak Július Hudáček odchytá najlepší zápas na turnaji, pripúšťam prekvapenie, inak dávam výrazne väčšiu šancu USA.
Tip na výsledok: 3:1

Rusko – Kanada
Súboj titanov. Počas úvodného týždňa ukázali výrazne lepšiu fazónu Rusi, no aj Kanada sa postupne začala rozbiehať. V Rige má netradične málo hviezdny tím, podľa odborníkov je schopná poskladať aj desať lepších. Ale nastúpi proti silnému Rusku, motivácia tu teda je. V tomto súboji sa pôjde na krv.
Tip na výsledok: 2:3 pp

Švajčiarsko – Nemecko
Z tohto štvrťfinále majú zrejme radosť oba tímy. Aj Švajčiari aj Nemci akiste cítia veľkú šancu na semifinále. Je zrejmé, kde je väčšia kvalita, no každý vie, že to nebude zadarmo. Nemci budú veľmi náročná prekážka.
Tip na výsledok: 2:0

Česko – Fínsko
Pred odletom do Rigy sa v súvislosti s nimi hovorilo o kove. Po prvých troch zápasoch všetci dúfali, že z toho bude aspoň štvrťfinále. Česi doň prekĺzli – možno aj trošku so šťastím. Odteraz už pôjdu za svojim cieľom oveľa presvedčivejšie.
Tip na výsledok: 4:2

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2021 v hokeji