Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ach, tí Slováci! Zasa nám to skomplikovali, vraveli Česi a šli žúrovať

Českí hokejisti majú na šampionáte v Rige za sebou krušné dni.

27.05.2021 12:30
Česko, hokej Foto: ,
I
debata (5)

Začali dvomi prehrami proti Rusku a následne aj so Švajčiarmi. A keď mali zabrať, zbabrali to aj proti Bielorusku. Ako jednoznačný favorit vyhrali iba 3:2 po predĺžení.

Že niečo s tímom nie je v poriadku, písali aj české médiá. Pozornosť upriamovali aj na trénera Filipa Pešána, ktorý bol podľa nich na striedačke absolútne bez emócií. Označili ho dokonca za sfingu.

Vo štvrtok večer (od 19.15) ich čaká supernáročný zápas proti Švédsku. Ktoré tiež súrne potrebuje body. Česi sa tak rozhodli, že si musia vyvetrať hlavu. Vyšli z bubliny na pláž v rižskej zátoke. Aby zabudli na to, čo bolo a naladili sa na duel.

„Pri mori bol pre nás nachystaný party stan pre svadby alebo väčšie oslavy. Bolo to v uzavretom areáli, kde nikto iný nebol, len ochranka a obsluha. Mali sme pripravený raut s predjedlami a zákuskami, ďalej bol k dispozícii klasický barbecue gril so stejkmi a hamburgery,“ opísal malé uvoľnenie Jaroslav Špaček, jeden z asistentov Filipa Pešána.

„Každý si mohol vybrať podľa ľubovôle, na čo mal práve chuť. Proste skvelé osvieženie a oddych od hotelového jedla. A hlavne sme potom mohli ísť k moru vyčistiť si hlavu. Aj keď trošku pršalo, nikomu to nevadilo. Bolo to parádne,“ vysvetlil pre sport.cz.

IMG 2018 Čítajte rozhovor Predstavujeme súpera: Časy, keď Slovan nasúkal Švajčiarom tucet, sú preč

Potom sa však vrátil k hokeju. Aj skrze súperov. Jedným z nich je aj Slovensko, ktoré v pondelok zaskočilo Rusko výhrou 3:1. A vlastne, nielen Rusko, ale aj Česko.

„Teraz si to musíme so Švédmi rozdať. Slováci výhrou nad Rusmi zamiešali kartami. Keby zborná všetko vyhrala, bolo by to pre nás trošku jednoduchšie, takto je do boja o postup zamiešaných viac mančaftov. Musíme sa sústrediť sami na seba a hrať ten najlepší hokej,“ dodal Špaček.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Českí hokejisti #MS 2021 v hokeji