Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Východoeurópania sú prekvapením, píšu Švajčiari o slovenskom tíme

Štvrtkový zápas proti Slovensku ukáže charakter nášho tímu. To sú slová trénera švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patricka Fischera, ktorý svoje mužstvo musel dávať dokopy po utorkovom výprasku proti Švédom 0:7.

27.05.2021 11:04
Švajčiarsko, Patrick Fischer Foto: ,
Tréner Švajčiarska Patrick Fischer rozdáva pokyny zverencom.
debata (2)

Švajčiari až dovtedy pôsobili na svetovom šampionáte v Rige dojmom koncentrovaného tímu, ktorý mal plný počet bodov, herný plán aj potrebné sebavedomie.

„Mali sme ťažký večer. Švédom sme to uľahčili zbytočnými stratami puku a nezvládli sme dynamiku zápasu. Herne nás úplne neprevalcovali, ale už je to za nami. Sústredíme sa na najbližšie duely,“ uviedol Patrick Fischer v rozhovore pre Keystone-SDA.

Švajčiarsko, Slovensko Čítajte viac Debakel Slovákov so Švajčiarmi sme sledovali ONLINE

Podľa Fischera bude súboj proti nečakaným lídrom A-skupiny Slovákom ukážkou toho, či jeho mužstvo má vieru v seba.

"Slováci hrajú podobne ako my. S vysokou úrovňou intenzity hry, ktorú sa snažia dosiahnuť častými striedaniami. Toto je cesta k úspechu aj v mojom ponímaní hokeja.

Na druhej strane, slovenskí hokejisti sú pre nás stále tvrdým orieškom a nielen pre nás, ale aj ostatné tímy," zamyslel sa 45-ročný tréner, ktorý má na konte 66 zápasov a 20 gólov ako hráč v tíme Helvétov.

Foto: Pravda
info sr švajčiarsko

Východoeurópania (rozumej Slováci) sú podľa švajčiarskych médií s troma víťazstvami zatiaľ veľkým prekvapením turnaja. A momentálne sú zverenci Craiga Ramsayho dokonca jediným tímom na šampionáte v Lotyšsku, ktorý nestratil ani bod.

Fischer má pred súperom zdravý rešpekt, nebojí sa však konfrontácie s lídrom skupiny.

„Oni majú teraz veľkú sebadôveru, ale my ju máme tiež. Očakávam vypätý zápas, v ktorom rozhodnú detaily. Veľmi dôležité bude, ako zvládneme hru v presilovkách a oslabeniach,“ dodal Fischer na webe wil24.ch.

Dánsko Kodaň SR Hokej MS2018 A Slovensko Švajčiarsko Čítajte viac V hre je štvrťfinále. Ramsay pozná recept na Švajčiarov

Podľa rovnakého zdroja je vo štvrtok otázny štart obrancu Mirca Müllera. Spoluhráč Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika v Leksande v uplynulej sezóne má po zápase so Švédmi reznú ranu na lakti.

K dispozícii by však mal byť ďalší bek Jonas Siegenthaler z tímu NHL New Jersey Devils, ktorý bol predtým v zápase s Dánmi tvrdo atakovaný.

Švajčiari optimisticky dodávajú, že ostatných šesť zápasov proti Slovákom vyhrali.

„Dosiaľ posledný na majstrovstvách sveta v roku 2018 sa skončil naším triumfom 2:0. Treba pokračovať v tejto sérii,“ podotkol švajčiarsky zdroj.

IMG 2018 Čítajte viac Predstavujeme súpera: Časy, keď Slovan nasúkal Švajčiarom tucet, sú preč
2 debata chyba