Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S odretými ušami. Česi vyhrali na tretí pokus, v predĺžení zdolali Bielorusov

Prvé body na MS v Rige v pondelok večer získali Česi.

24.05.2021 21:50
Česko - Bielorusko Foto: ,
Momentka zo zápasu Česko - Bielorusko.
debata

V zápase proti Bielorusom otočili z 0:1 na 2:1, ale Vladislav Jeriomenko zariadil predĺženie a v ňom druhý bod pre Čechov vystrelil Dominik Kubalík.

A-skupina:

Česko – Bielorusko 3:2 pp (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)
Góly: 30. Kovář (Hronek, Moravčík), 34. Zadina (Hronek), 62. Kubalík (Hanzl, Hrubec) – 26. Šarangovič (Kosticyn), 52. Jerjomenko (Lopačuk, Šinkevič).
Rozhodovali: Björk (Švéd.), Frandsen (Dán.) – Lundgren, Yletyinen (obaja Švéd.), vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
Česko: Hrubec – Hronek, D. Musil, Klok, Hájek, Šulák, Sklenička, Moravčík – Kubalík, Kovář, Zadina – Stránský, Špaček, Vrána – Sekáč, Chytil, Flek – Smejkal, Hanzl, A. Musil – Blümel
Bielorusko: Kolosov – Falkovskij, Chenkel, Znacharenko, Antonov, Bailen, Korobov, Šinkevič, Jerjomenko – Prince, Kosticyn, Šarangovič – Protas, Komarov, Drozd – Platt, Kodola, Paré – Lopačuk, Stefanovič, Nesterov

Česi mali prvú šancu už po 60 sekundách, ale Vrána neprekonal Kolosova. Hra bola potom vyrovnaná, no druhá časť úvodného dejstva už bola v českej réžii.

Gól však zverenci Filipa Pešána nedali, hoci mali niekoľko dobrých možností. Bielorusov podržal brankár Kolosov, ktorý nastúpil na prvý zápas na šampionáte.

Začiatok druhej tretiny patril Bielorusom, ktorí zavreli český tím v obrannom pásme a nakoniec svoj veľmi dobrý výkon korunovali vedúcim gólom Šarangoviča.

Inkasovaný gól Čechov prebudil, už o štyri minúty sa pred bránkou uvoľnil Kovář a presnú prihrávku Hroneka dokázal zužitkovať na vyrovnanie.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

V 34. minúte potom český tím využil presilovku, keď Kolosovovi prepadla do siete strela Zadinu.

V tretej tretine padol iba jeden gól, v 52. minúte sa oň postaral Jerjomenko. Česi sa hlavne po inkasovanom góle tlačili dopredu, ale ovocie to neprinieslo.

Kolosov udržal českých strelcov na dištanc, zápas išiel do predĺženia. V ňom mali najskôr šance Kodola a Bailen, ale po samostatnom úniku napokon rozhodol Kubalík.

Dominik Kubalík, strelec víťazného gólu ČR:
„Od začiatku sme chceli tvrdo pracovať, hrať s pukom a myslím si, že to sme dnes aj dokázali. Som veľmi šťastný z víťazstva.“

Vladislav Jerjomenko, obranca Bieloruska:
„Z našej strany to bol dobrý zápas. Chalani tvrdo bojovali a zablokovali veľa striel. Snažili sme sa zo seba vydať maximum. Máme ďalší bod, no mohli sme ich získať aj viac. V tíme sme všetci úzko spojení a to nám dnes pomohlo. V tretej tretine sme ukázali charakter, keď sme dokázali vyrovnať. Nakoniec sme mohli aj vyhrať, v predĺžení sme mali skvelú šancu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021 #Českí hokejisti #Dominik Kubalík #bieloruskí hokejsti