Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanada zostáva bez bodu. Poradili si s ňou aj Nemci

Nemeckí hokejisti vyhrali aj svoj tretí zápas na MS v lotyšskej Rige a s plným počtom bodov sa usadili na čele B-skupiny.

24.05.2021 21:46
Nemecko Foto: ,
Nemeckí hokejisti sa tešia po strelení gólu so siete Kanady.
debata

V pondelok večer zdolali Kanadu 3:1 a pripravili jej tak tretiu prehru. „Javorové listy“ tak majú po troch dueloch na konte nula bodov a skóre 2:10.

B-skupina:

Nemecko – Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Góly: 11. Loibl (Kühnhackl, Rieder), 12. Plachta (Eisenschmid), 58. Holzer (Plachta, Noebels) – 19. Paul (Miller).
Rozhodovali: Gofman, Romasko – Lazarev (všetci Rus.), Goľak (Biel.), vylúčení: 9:4 na 2 min, navyše: Holzer 10 min za narazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Nemecko: Niederberger – M. Müller, Seider, Brandt, Holzer, Wagner, Nowak, J. Müller, Gawanke – Kühnhackl, Krämmer, Rieder – Reichel, Noebels, Pföderl – Plachta, Loibl, Eisenschmid – Bergmann, Kastner, Tiffels
Kanada: Hill – Power, Stecher, Miller, Ferraro, Beaudin, Walker, Bernard-Docker, Schneider – Paul, Vilardi, Bunting – Brown, Henrique, Comtois – Pirri, Danforth, Hagel – Foudy, Anderson-Dolan, Perfetti

Kanada odštartovala duel náporom a od 4. minúty hrala presilovku, z ľavého kruhu vystrelil pomedzi nohy obrancu Bunting, no Niederberger stihol zasiahnuť.

Ďalšie šance mali Perfetti a Miller, no v úvodnej desaťminútovke sa nepresadili a vzápätí udrelo dvakrát na druhej strane.

V 11. minúte prihral Kühnhackl na ľavý kruh Loiblovi a ten z prvej prepálil Hilla. Prešlo len 38 sekúnd a Nemci viedli už 2:0, so šťastím sa presadil Plachta, ktorého strieľanú prihrávku si zrazil do siete jeden z obrancov Kanady.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Hráči zo zámoria dokázali znížiť v 19. minúte, keď sa presadil Paul. Nemci predviedli v úvode druhej časti peknú akciu s nepresnou koncovkou Kastnera.

Potom však išli na trestnú päť sekúnd po sebe Rieder a Holzer, ktorý dostal 2+2 min, a Kanada mala ideálnu šancu zvrátiť nepriaznivý stav.

Nemci však dlhé oslabenie o dvoch a následne aj o jedného hráča ustáli vďaka Niederbergerovi, obetavosti, množstvu zablokovaných striel i bránkovej konštrukcii.

„Javorové listy“ pokračovali v nápore počas celej tretiny, zahrali si ďalšiu presilovku o dvoch hráčov, súpera prestrieľali 19:5, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

V 46. minúte sa dostal pri vlastnom oslabení do úniku Rieder, no Hill zasiahol lapačkou. Ďalší nájazd nepremenil Noebels.

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

Na druhej strane sa nepresadil Comtois a v 50. minúte netrafil odkrytú časť bránky Perfetti. Kanade sa míňal čas a hromadili nepresnosti, na rozdiel od 2. tretiny nedokázala na dlhšie zatlačiť súpera a chýbali jej šance.

Dve minúty pred koncom odvolal tréner Hilla, no hneď čo naskočil na striedačku, poslal puk do prázdnej bránky Holzer a rozhodol o triumfe Nemecka.

Stefan Loibl, útočník a strelec prvého gólu Nemecka:
„Dnes nás udržal v zápase náš brankár. Bol neskutočný, vďaka nemu sme si udržali vedenie, on je mužom tohto zápasu. Máme dobré mužstvo a dokážeme strieľať góly.“

Connor Brown, útočník Kanady:
„Dokážeme prekonať každého, len nie brankárov. Musíme byť vyrovnanejší v priestoroch pred bránkou.“

Gerard Gallant, tréner Kanady:
„Tri prehry Kanady za sebou, to nečakáte. No vo všetkých zápasoch sme bojovali, vo všetkých sme mali viac šancí ako naši súperi. Potrebujeme vyhrať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021 #Kanada - Nemecko