Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra nad Rusmi bola zaslúžená. Nelietajme však v oblakoch

Roky obliekal dres Slovenska, dnes s radosťou sleduje svojich nasledovníkov.

24.05.2021 20:52
Titulka Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Rusko Foto: ,
Slovenská radosť po finálovom hvizde.
debata

Niekdajšieho reprezentanta Martina Cibáka (41) teší bezchybný štart zverencov Craiga Ramsayho na MS v Rige. Jedným dychom však varuje pred prílišným optimizmom.

Ako na vás zapôsobilo víťazstvo Slovenska nad Ruskom?

Je to vynikajúci výsledok. Treba ho však prijať s pokorou a nelietať v oblakoch. Dôležité bude, aby sme zostali koncentrovaní. Nenechajme sa uniesť, takýchto výsledkov je počas šampionátu viacero. Musím však uznať, že chalani hrali veľmi dobre. Keď nepočítam prvých desať minút úvodnej tretiny, ktorú Slováci absolvovali s rešpektom k súperovi, odohrali s favoritom vyrovnanú partiu. Obe mužstvá mali šance a Slováci ich premenili. Zaslúžený triumf.

Tiež ste mali pocit, že sa Rusom vyrovnali aj korčuliarsky?

Craig Ramsay toto hovorí už dva roky. Takéto typy hráčov jednoducho potrebujeme. Hráme rýchly, moderný a agresívny hokej. To je dôležitejšie ako deväť bodov. Už v predošlých súbojoch sme ukázali silu. Máme mladý tím, ktorý môže stavať na túto kartu. Rusom to robilo problémy.

Súboj Slovensko - Rusko objektívom fotografov Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Slovenská radosť po finálovom hvizde.

Pomohli aj štyri zmeny v zostave?

Presne tak. Noví hráči naskočili do zápasu nabudení a hladní. Kelemenova formácia bola najlepšou na ľade. Hrala vynikajúco, verila si. Rusi s ňou mali problémy. Príjemne ma prekvapila.

Za najlepšieho hráča Slovenska vyhlásili brankára Júliusa Hudáčka. Zaslúžene?

Spomínal som úvodnú desaťminútovku – v nej predviedol hneď niekoľko dobrých zákrokov. Podržal chalanov, ktorí boli v kŕči. Julo bol kľúčový muž. S ním si jeho spoluhráči začali viac veriť a získali istotu. Som rád, že sme znova boli aktívni pri streľbe. Keby sme mali málo pokusov, bol by to varovný signál.

Nemali ste z Rusov pocit, že išli na pol plynu?

Nie. Išli tvrdo do tela. Keď to robia, idú na sto percent. Bolo to až nezvyčajné… Mali sme s tým občas problémy.

Čo je pre vás najväčšie pozitívum z úvodných troch zápasov?

Turnaj je dlhý, zápasov mnoho. Teším sa, že hráme dobrý systém a celoplošný hokej. Chalani ho majú vžitý a vedia o sebe. Dobre sa na to pozerá. Navyše, sú tu aj dobré výsledky.

Reprezentantov čakajú dva dni bez zápasu. Bude sa im po víťazstve ľahšie regenerovať?

Určite, ale ako som povedal – musíme zostať pokorní a koncentrovaní. Keď som hrával, zvyklo sa hovoriť – tešiť sa do polnoci, potom je už nový deň a treba sa pripravovať na ďalší duel. Verím, že skúsení tréneri mladíkov správne nastavia.

Vo štvrtok nastúpia Slováci proti Švajčiarom. Očakávate podobný duel?

Nie, bude úplne odlišný. Švajčiari hrajú inak. Sú pre mňa čiernym koňom turnaja. Budú ešte zohratejší a silnejší ako Rusi. Som zvedavý, ako Slováci na ich štýl zareagujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Cibák #MS v hokeji 2021 #Craig Ramsay