Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci majú druhé víťazstvo, s outsiderom sa však natrápili

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na MS v Rige. V nedeľu zdolali Veľkú Britániu tesne 2:1 a v A-skupine im patrí s plným počtom 6 bodov priebežné druhé miesto o skóre za vedúcimi Rusmi.

23.05.2021 13:30 , aktualizované: 16:02
Juraj Slafkovský Foto: ,
Brit Joshua Tetlow posiela na striedačku Juraja Slafkovského.
debata (27)

Zverenci Craiga Ramsayho v stretnutí dominovali, súpera jasne prestrieľali, ale z obrovského množstva šancí využili iba dve.

V 25. sekunde otvoril skóre Marek Hrivík a po súperovom vyrovnaní skóroval v 25. minúte Róbert Lantoši, čo sa ukázal byť napokon víťazný gól. Duel nedochytal pre zranenie Branislav Konrád, ktorého po prvej tretine nahradil v bránke Július Hudáček.

Slováci odohrajú tretí súboj na šampionáte už v pondelok, keď o 15.15 SELČ nastúpia proti lídrovi skupiny Rusku. Briti sa po dni voľna predstavia v utorok v rovnakom čase proti Dánom.

Veľká Británia – SLOVENSKO 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 23. Kirk (Perlini, Richardson) – 1. Hrivík (Lantoši), 25. Lantoši (Cehlárik). Rozhodovali: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) – Constantineau (Fr.), Oliver (USA), vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.
Veľká Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Clements, Swindlehurst – Hammond, Dowd, Lake – Perlini, Kirk, Connolly – Lachowicz, Duggan, Betteridge – Myers, Ferrara, J. Phillips – Davies
SR: Konrád (21. Hudáček) – Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Grman, Jánošík, Gachulinec, Kňažko – Lantoši, Hrivík, Cehlárik – Pospíšil, Krištof, Skalický – Studenič, Roman, Faško-Rudáš – Slafkovský, Sukeľ, Liška

Slováci mali výborný vstup do zápasu a už v 25. sekunde sa ujali vedenia po svojej prvej strele do priestoru bránky. Lantoši obral o puk Lakea, prihral Hrivíkovi a ten zakončil presne k pravej žŕdke – 0:1. Vzápätí predviedol dravý individuálny prienik Liška, brankár Bowns si tentoraz postrážil priestor pri bližšej žŕdke.

Slováci mali herne navrch, pri niektorých prechodoch do útoku však strácali puky v strednom pásme a Briti vedeli z rýchlych protiútokov pohroziť. V 5. minúte musel vytasiť Konrád betón po tom, ako Clements nebezpečne zakombinoval s Perlinim.

Zápas Slovákov s Britmi na MS v Rige Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti pred zápasom s Britmi.

V slovenskom tíme bol pri chuti najmä prvý útok. V 10. min Lantoši efektnou zadovkou našiel pred bránkou opäť voľného Hrivíka, v poslednej chvíli vychýlila smer jeho strely hokejka Richardsona.

Dobré striedania predvádzala aj tretia formácia, Studenič spomedzi kruhov zrazenou strelou preveril Bownsa, následne mal druhý gól na hokejke po rýchlom výpade Lantoši, no po Hrivíkovej prihrávke tesne minul.

Do druhej tretiny už v slovenskej bránke nenastúpil pre zranenie Konrád, ktorého vystriedal Hudáček. Ramsayho tím pokračoval v zahadzovaní šancí, Cehlárikovu prihrávku sa nepodarilo zužitkovať Gernátovi, a to sa vypomstilo. V 23. min Briti vyrovnali, keď po strele Perliniho dorazil puk do siete nepokrytý Kirk.

Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Róbert Lantoši, Martin Gernát Čítajte viac Góly? Veríme, že sú ušetrené do ďalších zápasov. Prvý útok ukázal chémiu

Odpoveď slovenského tímu trvala necelé tri minúty. Po vyhratom osobnom súboji Cehlárika sa vrútil do útočného pásma Lantoši, otvárali sa mu možnosti na prihrávky, no zobral to na seba a trafil presne do ľavého horného rohu – 1:2. Outsider však naďalej hrýzol a Hudáček musel byť v pozore pri šanci Daviesa a potom aj pri zakončení Myersa pri prvej súperovej presilovke.

Po jej uplynutí zavelila do útoku opäť prvá slovenská formácia, tutovky mali Cehlárik a Hrivík, ktorý iba o milimetre minul bránku.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Vzápätí Nemec z dorážky trafil len bočnú sieť. Bowns podržal svoj tím aj pri obrovských príležitostiach Sukeľa a Slafkovského, vo festivale zahodených šancí pokračovali Hrivík a Skalický, ktorí iba nechápavo krútili hlavami, čo dokázali spáliť.

V tretej časti pokračovali Slováci v aktivite, Briti sa ju snažili brzdiť kúskovaním hry, využívajúc každú možnosť na hrozenie z brejkov.

V 44. min preukázal svoju rýchlosť Studenič, Bowns však bol v strehu a skóre sa nezmenilo ani po strele Pospíšila z otočky. Briti si dávali pozor, aby hrali čisto, až v 50. min sa Slováci dočkali prvej presilovky.

Veľká Británia, Slovensko Čítajte viac Vydretý triumf Slovákov nad Britmi sme sledovali ONLINE

Mali puk na hokejkách, vytvorili si tlak, no nevyužili ju a tak bol duel otvorený až do konca. Súper cítil šancu na nečakaný výsledok, na nervy zahral Slovákom Dowd, sám pred Hudáčkom však nespracoval puk korčuľou.

Hráči v bielych dresoch tak tŕpli až do konca. Briti v závere odvolali brankára a skúsili to v šestici, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Craig Ramsay, tréner SR: "Veľa veci sme robili tak, ako sme mali, dominovali sme, vyslali sme 43 striel na bránku. Snažili sme sa však akcie doviesť do dokonalosti a byť perfektní namiesto toho, aby sme strieľali.

Každý chcel v šanci ešte prihrávať, namiesto toho aby volil streľbu. Keď vám to potom nepadá, ste z toho frustrovaní. Snažili sa tlačiť na pílu, ale neboli sme efektívni. Potrebujeme hráča na dorážky, niekoho, kto sa postaví pred bránku a bude pripravený doraziť puk.

V oboch zápasoch sme si to sami skomplikovali, ale našťastie sme našli cestu k víťazstvu. Prvý útok hral výborne, vypracoval si množstvo šancí, Lantoši k Cehlárikovi a Hrivíkovi skvele zapadol.

Dal dôležitý druhý gól, keď pekne namieril. Na Rusov sa musíme pripraviť, oni vedia krúžiť okolo bránky a tlačiť sa do nej. Budeme sa snažiť hrať to, čo im nevonia – držať hru v ich obrannom pásme."

Róbert Lantoši, autor druhého gólu SR a najlepší hráč na slovenskej strane (v zápase 1+1): „Bol to veľmi náročný zápas. Britom veľmi dobre zachytal brankár. My sme bojovali až do konca, som rád, že sme to napokon zvládli.“

Michal Handzuš, asistent trénera SR /RTVS/: "Samozrejme, sme radi za tri body, to je momentálne to najdôležitejšie. Nedali sme rýchle góly, ale iba jeden, potrebovali sme streliť druhý, tretí, aby bol zápas pokojnejší.

Nevedeli sme sa od súpera gólovo odpútať, potom to boli trochu nervy. Mali sme veľké množstvo šancí, viacero čistých, chýbalo nám, aby to prešlo cez brankára. Bol veľký, často sme ho triafali, potrebovali sme niekoho pred bránkou, aby tam bolo viac hráčov a aby on nevidel.

Nebolo to veľmi pekné, ale vyhrali sme, vieme, čo zlepšiť. Čo sa týka Braňa Konráda, uvidíme, ako sa bude cítiť, Hudáček si zastal svoje miesto a chytal veľmi dobre. Proti Rusom to bude oveľa ťažší zápas ako proti Britom."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1. Rusko 2 2 0 0 0 11:4 6
2. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 7:3 6
3. Švajčiarsko 2 2 0 0 0 6:2 6
4. Dánsko 2 1 0 0 1 4:4 3
5. Bielorusko 2 1 0 0 1 3:5 3
6. Švédsko 2 0 0 0 2 3:5 0
7. Česko 2 0 0 0 2 5:9 0
8. V. Británia 2 0 0 0 2 2:9 0
clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

Ohodnoťte Slovákov po zápase s Britmi

Hlasovalo 565 ľudí.

Marek Hrivík

Marek Hrivík

Priemerný výsledok: 87,61 %.

Branislav Konrád

Branislav Konrád

Priemerný výsledok: 87,33 %.

Róbert Lantoši

Róbert Lantoši

Priemerný výsledok: 86,88 %.

Peter Cehlárik

Peter Cehlárik

Priemerný výsledok: 83,90 %.

Kristián Pospíšil

Kristián Pospíšil

Priemerný výsledok: 79,49 %.

Martin Gernát

Martin Gernát

Priemerný výsledok: 77,57 %.

Július Hudáček

Július Hudáček

Priemerný výsledok: 76,58 %.

Šimon Nemec

Šimon Nemec

Priemerný výsledok: 76,54 %.

Marián Studenič

Marián Studenič

Priemerný výsledok: 75,75 %.

Mário Grman

Mário Grman

Priemerný výsledok: 72,04 %.

Samuel Kňažko

Samuel Kňažko

Priemerný výsledok: 70,44 %.

Adam Jánošík

Adam Jánošík

Priemerný výsledok: 68,12 %.

Daniel Gachulinec

Daniel Gachulinec

Priemerný výsledok: 67,40 %.

Mislav Rosandič

Mislav Rosandič

Priemerný výsledok: 67,32 %.

Marek Ďaloga

Marek Ďaloga

Priemerný výsledok: 66,45 %.

slafkovsky juraj

Juraj Slafkovský

Priemerný výsledok: 65,34 %.

Michal Krištof

Michal Krištof

Priemerný výsledok: 64,71 %.

Miloš Roman

Miloš Roman

Priemerný výsledok: 64,18 %.

Pavol Skalický

Pavol Skalický

Priemerný výsledok: 64,13 %.

Martin Faško-Rudáš

Martin Faško-Rudáš

Priemerný výsledok: 63,28 %.

Matúš Sukeľ

Matúš Sukeľ

Priemerný výsledok: 61,25 %.

Adam Liška

Adam Liška

Priemerný výsledok: 60,62 %.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #britskí hokejisti #MS 2021 v hokeji