Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov hnala aj súdržnosť. Vychutnajte si úspešný štart v zostrihu a galérii

Hoci slovenskí hokejisti odštartovali svoju púť na 84. MS víťazne, po triumfe 5:2 nad Bieloruskom sa musia mať v ďalších zápasoch na pozore.

21.05.2021 23:25
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík prekonáva bieloruského brankára Dannyho Taylora.
debata (3)

Po skvelej prvej tretine prišiel herný útlm a Bielorusi dokázali v závere duel ešte zdramatizovať. Upozornil na to aj dvojgólový strelec Peter Cehlárik.

Prvé varovanie za stavu 3:0 prišlo v polovici zápasu, gól Bielorusov však arbitri neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku.

Úvodný zápas Slovákov na MS proti Bielorusku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Makety divákov v zápase Bielorusko - Slovensko.

„Niektoré veci musíme riešiť lepšie. Najmä veci okolo modrých čiar. Ale nechcem byť negatívny, túto atmosféru si chceme preniesť ďalej. Súper mal však veľa prečíslení, vtedy nás podržal Konrád,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Cehlárik.

V zápase udelili rozhodcovia dvanásť menších trestov a jeden vyšší. Najmä v závere mali Bielorusi veľa presiloviek za stavu 2:4, čo sa mohlo Slovákom vypomstiť.

VIDEO: Zostrih zápasu Bielorusko – Slovensko

„Hrali tvrdšie, mali silných hráčov, súboje neboli jednoduché. Ale ustáli sme to,“ konštatoval Cehlárik.

Okrem Cehlárika sa dvoma gólmi blysol aj Kristián Pospíšil, boli to jeho prvé zásahy na MS.

"Keď sa hneď v prvom zápase zvíťazí, prenesie sa dobrá nálada aj do ďalšieho zápasu. Sme radi za toto víťazstvo. Vedeli sme, že to bude dôležitý zápas, ale chceme zbierať body aj ďalej.

Teší nás, že sme dali päť gólov. Ukázali sme, že vieme hrať presilovky. Chceme sa poučiť zo záveru, ale tam už Bielorusi hrali vabank.

Musíme si dať na to pozor. Dať dva góly na MS je niečo špeciálne. Chcem pomôcť tímu ako sa dá. Puk mi, myslím, zobral Paľo Skalický."

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

V závere pri dvojnásobnom oslabení Slováci ukázali súdržnosť na striedačke, ktorá žila a povzbudzovala sa pri každej zblokovanej strele.

„Takéto situácie nás musia hnať dopredu. Pomáha nám to vyhrávať zápasy,“ poznamenal Cehlárik.

Najbližšie sa Slováci na MS predstavia v nedeľu, nastúpia proti outsiderovi skupiny z Veľkej Británie.

„Pozrieme si niečo z ich hry, čo potrebujeme vidieť, musíme si aj oddýchnuť, lebo potom hráme dva zápasy po sebe,“ uzavrel Cehlárik.

3 debata chyba