Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechov vyhnala z tréningu rolba. Pred Rusmi majú silné reči

Hokejový šampionát v Rige bude iný, ako ktorýkoľvek predtým. Bude bez boja o záchranu i divákov, má veľmi prísne hygienické pravidlá.

20.05.2021 14:22
Česko Foto: ,
Mladí hokejisti Česka po víťazstve nad Rusmi.
debata

Svoje o tom vedia aj slovenskí hokejisti. Nielen oni sa musia na tréningy voziť autobusom.

Na tom by nebolo nič nezvyčajné, pokiaľ by na sebe nemali celý výstroj, vrátane rúška na tvári.

Hokej MS2021 Riga tréning Čítajte viac Ako školáci na výlete. Slováci sa tlačili v autobuse

Prísne pravidlá platia aj počas tréningu. Vo štvrtok dopoludnia absolvovala česká reprezentácia svoj tretí a posledný tréning pred piatkovým súbojom proti Rusku (15.15).

Tamojší usporiadatelia boli nekompromisní. Po 75 minútach Čechov vyhnali z ľadu pomocou klaksónu a rolby.

„Už sa na súboj s Rusmi tešíme. Dúfam, že sme dobre pripravení. Príprava bola dlhá, ale máme svoje ciele. Tento rok budú majstrovstvá sveta veľmi vyrovnané. Z titulu sa môže tešiť ktokoľvek,“ povedal pre MF Dnes tréner Česka Filip Pešán.

Štyridsaťtriročný kormidelník vzbudzuje za riekou Morava vášne svojimi tvrdými a niekedy aj kontroverznými vyjadreniami.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Sebavedomím nešetril ani pred súbojom proti jednému z top favoritov na zisk zlata – Rusku. Pravdou však je, že medzi najlepšie tímy možno zaradiť aj český výber.

So šesticou hráčov z NHL (Filip Hronek, Filip Zadina, Jakub Vrána, Filip Chytil, Dominik Kubalík a Libor Hájek) a viacerými skúsenými legionármi z Európy (kapitán Jan Kovář, Jiří Sekáč či Šimon Hrubec) majú vysoké ciele. Ukončiť deväťročné čakanie na medailu.

„Medaila je veľký sen, ale teraz ma zaujíma iba to, aby sme zajtra zdolali Rusov. Hrajú dobre, nebude čas na nejaké vymýšľanie pred bránou,“ doplnil Pešán.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Pešán #MS 2021 v hokeji