Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov proti nim čaká generálka. Česi otočili v deväťgólovej prestrelke

Hokejisti Česka zvíťazili v Norimbergu nad nemeckou reprezentáciou 5:4 v sobotňajšom prípravnom stretnutí pred MS v Lotyšsku.

01.05.2021 16:10
debata

Dnes to byla pořádná přestřelka, ale díky povedené třetí třetině jsme i druhý zápas v Německu dovedli do vítězného konce! Děkujeme za podporu

Uverejnil používateľ Česká hokejová reprezentace Sobota 1. mája 2021

Budúci štvrtok a piatok si s Čechmi zmerajú sily Slováci v generálke na svetový šampionát. Zápasy sa odohrajú v Prahe. Tímy sa stretnú aj v A-skupine turnaja v Rige, ktorý sa začína 21. mája.

Tréner českej reprezentácie Filip Pešán po sobotňajšom triumfe vyradil z tímu deväť hráčov, sú nimi brankár Milan Klouček, obrancovia Radim Šalda, Daniel Gazda, David Němeček a útočníci Petr Kodýtek, Jakub Pour, Filip Suchý, Jiří Černoch a Ondřej Beránek.

Do prípravy sa v budúcom týždni zapojí deväť nových hráčov. Káder rozšíri sedem finalistov z domácej extraligy i brankár Šimon Hrubec a útočník Jiří Sekáč z majstrovského tímu KHL Avangard Omsk.

Z Liberca sa do prípravy zapoja brankár Petr Kváča, obranca Ondřej Vitásek a útočníci Radan Lenc a Adam Musil, z majstrovského Třinca zasa jeho brat a obranca David Musil a útočníci Matěj Stránský a Michael Špaček.

V národnom tíme sa tak stretnú naraz až tri bratské dvojice – Šimon a Matěj Stránský, Adam a David Musil a Tomáš a Hynek Zohorna, informoval portál iDnes.cz.

Prípravný zápas pred MS:

Nemecko – Česko 4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
Góly: 16. a 22. Peterka, 20. Tiffels, 49. Ehl – 41. a 50. Galvas, 20. Blümel, 29. Šalda, 54. Tomášek

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti #MS 2021 v hokeji