Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay so Šatanom skúšajú aj tínedžerov. Najmladší má 17 rokov

Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnili v príprave na MS v Rige traja hráči. Juniorskí reprezentanti Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Samuel Kňažko sa k tímu pripojili po dvojzápase dvadsiatky s rovesníkmi z Česka.

18.04.2021 16:48
SR Piešťany Hokej MS2021 repre príprava posily... Foto: ,
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v Piešťanoch.
debata (1)

„Generálny manažér Miroslav Šatan, reprezentačný skaut Oto Haščák aj tréner Craig Ramsay ešte pred štartom prípravy na svetový šampionát avizovali, že plánujú vyskúšať aj juniorských hráčov. Po vzhliadnutí dvojzápasu s Čechmi sa rozhodli pre túto trojicu,“ informoval portál hockeyslovakia.sk.

"Tento rok sa na majstrovstvách sveta nevypadáva. Preto sme sa rozhodli, že chceme vidieť hráčov, ktorí by mali byť našou budúcnosťou. Z toho dôvodu sme potiahli troch ,dvadsiatkárov‘, ktorí sa dobre ukazovali nielen v zápasoch s Čechmi, ale počas celej sezóny,“ povedal asistent generálneho manažéra a skaut reprezentácie Oto Haščák.

ČR SR Ostrava hokej MS20 štvrťfinále Slovensko Kanada Čítajte viac Šanca mladým hráčom. Ramsay povolal deväť nováčikov

Najmladším z trojice juniorských reprezentantov je sedemnásťročný Slafkovský.

"Tak mesiac a pol dozadu som vôbec nemyslel, že sa do seniorskej reprezentácie môžem dostať, ale po vyhláseniach pána Haščáka som si začal myslieť, že by sa to podariť mohlo. Je to veľká česť a motivácia, aby som sa do budúcna snažil ešte viac,“ zhodnotil svoju pozvánku do seniorského tímu Slafkovský.

Len o mesiac a pol starším je Šimon Nemec, ktorý tento ročník odohral v tíme HK Nitra.

„V reprezentácii môžem prispieť hrou, ktorou sa prezentujem stále. Teda dobrým myslením na ľade a prekvapivou prihrávkou,“ zhodnotil svoje kvality sedemnásťročný obranca.

Najstarším z trojice juniorov v seniorskom mužstve je obranca Kňažko. Všetci traja už s tímom absolvovali aj prvý tréning na ľade.

„Bolo to rýchlejšie aj fyzicky náročnejšie. Hráči v tíme sú vyspelejší, múdrejší na ľade. Je to veľký skok pre nás, ale musíme sa s tým vyrovnať,“ zhodnotil prvý tréning Kňažko.

Craig Ramsay Čítajte viac Ramsay dostane k sedemdesiatke druhú dávku vakcíny. MS budú výzva, tvrdí

Program Slovákov bude v najbližších dňoch nabitý. Najprv ich preveria Lotyši v rámci Kaufland Challenge od 20. do 21. apríla a o tri dni neskôr v prípravnom dvojzápase aj Nemci (24. a 25. apríla).

Po druhom zápase s Nemeckom urobia tréneri zmeny v nominácii a tím sa opäť zíde v stredu 28. apríla.

V druhom prípravnom bloku absolvujú ďalšie štyri prípravné stretnutia – dve s Rakúskom v Piešťanoch (1.-2. mája) a dve proti Česku v Prahe (6.-7. mája). Po nich tréneri uzavrú nomináciu na MS.

Vzhľadom na protipandemické opatrenia sa celý šampionát pravdepodobne uskutoční v uzavretej „bubline“ a reprezentantov pred ním čaká procedúra testovaní na COVID-19.

Tím odletí do Lotyšska najneskôr 16. mája. „Dá sa niečo natrénovať, máme dosť priestoru,“ povedal na záver Konrád.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021