Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekerova smola, Hudáčkova paráda. Slováci zabojujú o bronz s Čechmi

Občas to tak býva. Jeden zápas zvládnete parádne, ďalší vám totálne nevyjde. Slovenskí hokejisti vedia, aký je to pocit.

23.05.2020 06:00
ZOH 2010, Slovensko - Švédsko, Chára, Daniel... Foto:
Daniel Sedin a Henrik Tallinder (vpravo), medzi nimi pred švédskou striedačkou Zdeno Chára.
debata (2)

V semifinálovom súboji MS im toho veľa nevyšlo. Potešil krásny gól drzého Libora Hudáčka, ale to bol v kolónke slovenských strelcov jediný zápis.

Švédi sa presadili až päťkrát, hetrikom zažiaril kapitán Colorada Avalanche Gabriel Landeskog. Najmä vďaka nemu sa vo finále stretnú s Kanadou, ktorá nedala šancu Česku (4:0).

Hokejová republika ožíva. Fiktívne

Vyťahujte zo skríň vlajky, obaľujte do národnej trikolóry spätné zrkadlá na autách, objednávajte si miesta v baroch. Alebo nie. Radšej si len počas nasledujúcich dní kliknite na portál Pravdy a sledujte, ako sa darí Slovákom na hokejových MS. Na tých fiktívnych.

O nich bude seriál, ktorý môžete počas najbližších dvoch týždňov sledovať na našich webových stránkach. Pokúsime sa vás držať v napätí a možno i trochu zabaviť. Slovenskoooo!

Všetky diely nájdete TU

"Bol to zápas blbec, strašne ma to hnevá. Urobil som chybu na modrej, zlomil sa mi nôž v korčuli. Neporazilo by vás?“ krútil hlavou asistent kapitána Zdena Cháru Andrej Sekera.

Neuveriteľná smola obrancu Dallasu Stars odštartovala slovenskú mizériu. Pri jednom zo súbojov s Louiom Erikssonom v prvej minúte zápasu sa Sekerovi zlomil nôž v korčuli, Švédi mu vzali puk a Landeskog otvoril skóre.

Do úvodnej sirény sa skóre menilo ešte dvakrát. Najskôr obranca Arizony Oliver Ekman-Larsson využil presilovú hru, potom sa Landeskog najlepšie zorientoval v trme-vrme pred bránkou a vyhnal z bránky Godlu.

"Zo siedmich striel som dostal tri góly. Katastrofa,“ nehľadal výhovorky slovenský brankár.

Ani jeho spoluhráčovi sa nedarilo tak, ako by si predstavoval. Predviedol síce osemnásť zákrokov, ale na dve strely bol prikrátky.

Až za rozhodnutého stavu, v 49. minúte prišiel jediný slovenský úspech. Libor Hudáček uspel v presilovke piatich proti trom gólom spoza bránky.

"Musíme sa pozbierať a v súboji dvoch smutných tímov zabojovať aspoň o bronz. V tejto situácii má pre nás cenu zlata,“ doplnil Hudáček.

V nedeľu čaká Slovákov bratské derby s Českom. Aký môže byť recept na odvekého rivala?

"Česi nikdy nehrajú radi o tretie miesto. Im sa bronz máli, nám nie. Vždy to tak bolo. Verím, že to využijeme vo svoj prospech,“ uviedol šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja a niekdajší reprezentačný kapitán Miroslav Šatan.

Hlasy po zápase:
Craig Ramsay, tréner SR: Od začiatku až do konca sme súperovi nestačili. Predčil nás vo všetkých herných činnostiach. Ak sa chceme na Slovensko vrátiť s medailou, musíme si vstúpiť do svedomia.
Zdeno Chára, kapitán SR: Na začiatku sme mali smolu, Švédi sa dostali na koňa a potom sme to už mali veľmi náročné. Mrzí nás to, ale musíme sa pozbierať a zdolať Čechov.
Patrik Rybár: Švédi boli veľmi nepríjemní. Tlačili sa do bránky, osekávali ma. Nedá sa nič robiť, musíme ísť ďalej. Víťazstvo nad Čechmi nám pomôže na tento výbuch zabudnúť.

MS 2020 – semifinále
Slovensko – Švédsko 1:5 pp, Česko – Kanada 0:4.
Zostávajúci program:
O bronz: Slovensko – Česko, finále: Švédsko – Kanada.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #fiktivneMS