Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan burcoval, Tatar rozhodol. Slováci si zahrajú o medaily!

Fínski hokejisti neobhája titul majstrov sveta, ktorý získali na lanskom šampionáte v Bratislave a Košiciach. V štvrtkovom štvrťfinále na MS 2020 vo Švajčiarsku prehrali so Slovenskom 1:2 po predĺžení.

21.05.2020 06:00
HOKEJ-MS: Slovensko – Fínsko Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší z gólu do fínskej siete.
debata (1)

Rozhodujúci gól padol v štvrtej minúte nadstaveného času. Delovku Zdena Cháru od modrej čiary šikovne tečoval Tomáš Tatar a gólman Kevin Lankinen bol bezmocný.

Zverenci Craiga Ramsayho, ktorí sa prebojovali do vyraďovacej časti MS po sedemročnej pauze, nastúpia v boji o finále proti Švédsku. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Česko a Kanada.

Hokejová republika ožíva. Fiktívne

Vyťahujte zo skríň vlajky, obaľujte do národnej trikolóry spätné zrkadlá na autách, objednávajte si miesta v baroch. Alebo nie. Radšej si len počas nasledujúcich dní kliknite na portál Pravdy a sledujte, ako sa darí Slovákom na hokejových MS. Na tých fiktívnych.

O nich bude seriál, ktorý môžete počas najbližších dvoch týždňov sledovať na našich webových stránkach. Pokúsime sa vás držať v napätí a možno i trochu zabaviť. Slovenskoooo!

Všetky diely nájdete TU

Vyrovnaný zápas sa hral v skvelej atmosfére. Vaudoise Aréna v Lausanne bola zaplnená do posledného miesta. Prevahu mali fanúšikovia spod Tatier, ktorí prekričali tri tisícky hlučných severanov.

Úvod patril hokejistom z krajiny tisícich jazier. Suomi prestrieľali súpera v prvej tretine pomerom 12:4.

Slováci mohli ďakovať spoľahlivému Patrikovi Rybárovi, ktorý využil znalosti z fínskej Liigy. Výborný zákrok vytiahol najmä proti klubovému spoluhráčovi z Kärpätu Oulu Jessemu Puljujärvimu.

V polovici druhej tretiny si však slovenský brankár vybral slabšiu chvíľku, keď neudržal v lapačke strelu Harriho Pesonena a kapitán Marko Anttila z dorážky otvoril skóre.

Slovákom sa podarilo vyrovnať až 95 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Pri hre bez brankára sa v neprehľadnej situácii pred fínskou bránkou najlepšie zorientoval Marek Hrivík a poslal duel do predĺženia. V ňom rozradostil Slovákov pohotový Tatar.

Štvrťfinálový duel Slovensko - Fínsko priniesol... Foto: SITA, Martin Havran
HOKEJ-MS: Slovensko – Fínsko Štvrťfinálový duel Slovensko - Fínsko priniesol aj takéto vypäté momenty.

Slovákom k výhre a postupu medzi top štvorku pomohli aj dve udalosti, ktoré sa udiali mimo ľadu.

Vedenie výpravy pred štartom play off pre nich pripravilo návštevu Olympijského múzea v Lausanne. Hokejisti si užili prehliadku honosnej stavby, ktorá vlani prešla rekonštrukciou za 35 miliónov eur.

„Vyvetrali sme si hlavy a prišli na iné myšlienky. Skvelé bolo aj člnkovanie po Ženevskom jazere. Ukázalo sa, že to bol výborný spôsob ako vylepšiť tímovú chémiu,“ pochvaľoval si Tatar.

Pred zápasom s Fínskom prišiel do šatne šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan a tímu adresoval silnú motivačnú reč.

„Trochu som oprášil slová spred dvadsiatich rokov z MS v Petrohrade. Vtedy som rozprával ako kapitán, dnes ako funkcionár. Na pozícii nezáleží, dôležitý bol výsledný efekt,“ vravel Šatan, ktorého doplnil asistent kapitána Andrej Sekera:

„Silu tímu prirovnal k pevnosti reťaze – mužstvo je také silné ako jeho najslabšie ohnivko. Všetci sme si jeho slová zobrali k srdcu. Každý chcel byť najsilnejším ohnivkom. Podarilo sa, z postupu do semifinále máme veľkú radosť.“

MS 2020 – štvrťfinále

Fínsko – Slovensko 1:2 pp, Rusko – Česko 2:6, Kanada – Švajčiarsko 7:1, Švédsko – Lotyšsko 5:3

semifinálové dvojice: Slovensko – Švédsko, Česko – Kanada

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fiktivneMS