Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci vedú skupinu bez straty bodu. Vďaka fanúšikom

Keďže koronavírus zrušil hokejové majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku, rozhodla sa Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) pre netradičný krok. Usporiadala šampionát, v ktorom o úspechu či neúspechu tímov rozhodujú fanúšikovia.

13.05.2020 11:02
slovenskí hokejisti, radosť Foto: ,
Slovenskí hokejisti.
debata (1)

Tí počas každého zápasu hlasujú cez sociálne siete. Tím, ktorý získa viac hlasov, vyhráva zápas – o skóre rozhoduje taktiež pomer hlasov, ktorý je vyjadrený percentuálne.

Zdá sa, že slovenskí hokejisti sa môžu oprieť o veľmi solídnu fanúšikovskú základňu. Dôkazom toho sú ich výsledky. V prvom zápase si poradili s Dánmi 6:3, následne v tesnom súboji zdolali Britov 6:5 a naposledy zdolali aj Bielorusov, ktorým tiež nastrieľali šesť gólov – 6:3.

Aj vďaka tomu vedú tabuľku A-skupiny s deviatimi bodmi a skóre 18:11.

Najbližšie sa Slováci stretnú so Švédmi. Podporiť môžete svoj tím aj vy – na oficiálnom facebookovom profile IIHF či na Instagrame.

Majstrovstvá sveta – aspoň tie fiktívne – môžete sledovať aj na stránkach Pravdy. Počas každého dňa, keď sú v akcii Slováci, vám prinášame článok o priebehu šampionátu – aj s kompletnými výsledkami.

Už vo štvrtok ráno sa dozviete, ako vzdorovali zverenci Craiga Ramsayho jednému z favoritov na zlato – Švédom.

Hokejová republika ožíva. Fiktívne

Vyťahujte zo skríň vlajky, obaľujte do národnej trikolóry spätné zrkadlá na autách, objednávajte si miesta v baroch. Alebo nie. Radšej si len počas nasledujúcich dní kliknite na portál Pravdy a sledujte, ako sa darí Slovákom na hokejových MS. Na tých fiktívnych.

O nich bude seriál, ktorý môžete počas najbližších dvoch týždňov sledovať na našich webových stránkach. Pokúsime sa vás držať v napätí a možno i trochu zabaviť. Slovenskoooo!

Všetky diely nájdete TU

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti