Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlomený Říha má ponuky aj zo Slovenska: Možno ukončím kariéru

Vlani priviedol českých hokejistov do semifinále majstrovstiev sveta. S Kanadou prehrali 1:5, v súboji o bronz sa sklonili pred Rusmi (2:3 po nájazdoch). Česi sa pod vedením skúseného trénera Miloša Říhu (61) prezentovali sympatickou hrou. Bývalý tréner Slovana Bratislava v extralige i KHL chcel na tohtoročnom šampionáte pozdvihnúť úroveň ešte vyššie. Misia na reprezentačnej striedačke však bude mať pre neho trpký koniec.

21.03.2020 21:06
Říha, Foto: ,
Tréner Miloš Říha priviedol Česko na vlaňajších MS v hokeji do semifinále.
debata

MS v sobotu definitívne zrušili a už skôr bolo avizované, že Říhu má po turnaji pri kormidle nahradiť Filip Pešán.

„Keď sa na to človek pozrie logicky, zrušenie MS je rozumné riešenie. Musíme si uvedomiť, čo sa deje vo svete, a myslieť na ľudí. Pre mňa je to ale obrovské sklamanie. Už mesiac avizovali, že MS sa zrejme neuskutočnia. A ja si vlastne ani neviem predstaviť, ako by sa konali, ako by sme skladali tím,“ zamyslel sa Říha pre sport.cz.

„Vlani na Slovensku sme mali s asistentmi pri národnom tíme premiéru. Všetko sme sa museli učiť. Zvládli sme to a zo Švajčiarska sme chceli priviezť medailu. Mal som prísľub všetkých hráčov z NHL, že prídu,“ neskrýval veterán skutočnosť, že sa na šampionát tešil a mal i veľké ambície.

„Národný tím je pre mňa priorita a trénerský vrchol. Mám ponuky z Ruska, Česka i Slovenska, no oznámil som im, že nebudem s nikým komunikovať, kým sa po MS definitívne nerozhodne, kto povedie reprezentáciu. Teraz ale neviem, či neukončím kariéru,“ prekvapil Říha.

Redaktor reagoval otázkou, či skúsený kouč skutočne rozmýšľa o uzavretí etapy úspešného kormidelníka. „Viete, znovu vstávať a začínať je pre mňa ťažké. Musím teraz spracovať veľké sklamanie. Nechcem robiť unáhlené závery a po nejakom čase ich negovať. Možné je však všetko, momentálne mnou hýbu skutočne veľké emócie.“

Český hokejový zväz už viackrát prezentoval plán s letným príchodom Pešána. Hoci, fanúšikovia sa v rôznych anketách jasne vyjadrili, že si prajú zotrvanie Říhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Říha #Českí hokejisti #MS 2020 v hokeji #koronavírus