Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

MS si teraz neviem predstaviť, priznal Fasel. Pomoc Rusov zavrhol

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel odmietol špekulácie o presunutí májových MS do Ruska či Bieloruska.

16.03.2020 16:51
René Fasel Foto: ,
Prezident IIHF René Fasel.
debata (5)

Obe krajiny sa ponúkli, že zorganizujú šampionát namiesto Helvétov, ale Fasel to rezolútne zavrhol. Prvý muž svetového hokeja si vzhľadom k momentálnej situácii nevie predstaviť, že sa májové MS uskutočnia. Informoval o tom portál srf.ch.

Fasel poznamenal, že návrh Ruska zamietli aj z dôvodu nedostatku presných údajov o pacientoch s koronavírusom.

„Áno, mali sme ponuku od Rusov. Situácia s koronavírusom tam však nie je lepšia ako vo Švajčiarsku a nie sú k dispozícii presné údaje o nakazených v Rusku a v Bielorusku. Lotyšsko tiež uzavrelo svoje hranice, nikto nikam nejde. Vzhľadom na súčasné fakty si teraz neviem predstaviť, že sa MS uskutočnia. Potrebujeme diskutovať o situácii so všetkými zainteresovanými stranami, musíme sa rozhodnúť s chladnou hlavou. V utorok sa uskutoční telefonická konferencia s národnými federáciami,“ uviedol Fasel. Konferencia by mala odštartovať o 15.00 SEČ.

Tohtoročný šampionát sa má odohrať v dňoch 8. až 24. mája v mestách Zürich a Lausanne, doteraz sa naň predalo vyše 300.000 vstupeniek.

V Rusku stúpol počet prípadov ochorenia COVID-19 na 93, obete zatiaľ nehlásia, vo Švajčiarsku zomrelo 18 ľudí z vyše 2200 nakazených. Celosvetovo je v 162 krajinách/re­giónoch potvrdených viac ako 174-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 6685 osôb mu podľahlo

5 debata chyba
Viac na túto tému: #René Fasel #MS 2020 v hokeji