Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampionát bez Slovákov nehrozí. Možno sa však presunú do inej krajiny

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel nepočíta so znížením počtu účastníkov alebo posunutím termínu tohtoročných majstrovstiev sveta.

06.03.2020 08:44
Slovensko, Bielorusko, úvod Foto: ,
Slovenskí hokejisti pred zápasom s Bieloruskom.
debata

Pripustil však, že turnaj by sa namiesto Švajčiarska mohol uskutočniť v Rusku. Pre tamojšiu agentúru Ria Novosti povedal, že Rusi sú pripravení podať pomocnú ruku v prípade, že by v máji nemohli akciu hostiť Zürich a Lausanne.

Pre šírenie koronavírusu Švajčiari zrušili podujatia pre viac ako 1000 ľudí, dočasne pozastavili aj hokejovú a futbalovú ligu.

„Hokej sa takto nemôže hrať. S istotou vám môžem povedať, že bez fanúšikov sa neuskutoční ani jeden zápas majstrovstiev sveta,“ uviedol Fasel.

Fínske periodikum Ilta Sanomat prinieslo informáciu, že šampionát, ktorý je naplánovaný na 8. až 24. máj, by sa mohol odohrať s nižším počtom účastníkov.

„Turnaj by sa mal konať vo Švajčiarsku so 16 tímami a s divákmi. Všetko moniturujeme. V polovici apríla budeme mať podrobnejšie informácie o situácii v súvislosti s koronavírusom v Európe a vo Švajčiarsku,“ poprel informáciu funkcionár.

Po návšteve Ruska pripustil, že táto krajina môže v organizácii turnaja zaskočiť. „Rozprávali sme sa o tejto možnosti. Ruská strana nám navrhla, že je pripravená pomôcť,“ dodal Fasel. V takom prípade by sa zápasy odohrali v Soči.

debata chyba
Viac na túto tému: #René Fasel #MS 2020 v hokeji