Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy po prílete do Prahy. Nesplnil som úlohu, povedal dojatý Říha

Aj s odstupom dvadsiatich hodín po prehratom zápase o bronz na majstrovstvách sveta v Bratislave premohli trénera českej hokejovej reprezentácie Miloša Říhu emócie.

27.05.2019 16:22
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha s hráčmi na českej striedačke.
debata

Pri hodnotení šampionátu po návrate domov sa na jeho tvári objavili slzy. Říha ocenil výkony hráčov, pochvaľoval si spoluprácu so svojimi kolegami, ale zároveň naznačil, že jeho pokračovanie na reprezentačnej striedačke nemusí byť automatické, aj keď má platnú zmluvu aj na budúcu sezónu.

„Ťažko sa mi hľadajú slová. Som zložitý tréner a chcel by som sa poďakovať za dôveru. Úlohu, ktorú som dostal, som však nesplnil. Neviem, či som urobil chybu ja,“ povedal dojatý Říha na tlačovej konferencii krátko po prílete do Prahy.

„Musím všetkým poďakovať. Som veľmi hrdý na Česko. Všetci si nás zase vážia. Stále sme parádny hokejový národ,“ doplnil šesťdesiatročný kouč s tým, že priamo v Bratislave český tím pochválili aj zástupcovia víťazného Fínska. „Švédi a Rusi sú niekde úplne inde, ale strašne sa nás boja,“ povedal Říha.

Říha má povesť prísneho a rázneho trénera a priznal, že mal obavy, či ho budú hráči počúvať a rešpektovať. „Boli však skvelí. Musím ale priznať, že ma to prekvapilo. Potom už som ale zase bol na koni, a vedel som, že budú počúvať. Nemuseli ma počúvať, ale chceli. Mrzí ma to ale aj za nich,“ vrátil sa k neúspechu v boji o bronz.

„Pre mňa to bolo zlato. Osobne viem, kde sme. Som realista. Hrali sme o zlato a pre mňa bolo dôležité,“ podotkol Říha a ešte raz ocenil bojovný výkon hráčov v záverečnom zápase.

Hoci šéf hokejového zväzu Tomáš Král uviedol, že počíta s tým, že Říha aj naďalej povedie národný tím a bude si môcť sám určiť zloženie realizačného kouč Říha svoje pokračovanie ako automatické nevidel.

„Musíme všetko najskôr zhodnotiť, zrovnať si to v hlavách. Čakajú ma rokovania (s vedením hokejového zväzu), kde si každý povieme svoje. Neviem, či budem pokračovať. Je tam veľa vecí, ktoré bolia aj mňa,“ priznal Říha a poďakoval fanúšikom za podporu v priebehu šampionátu.

Niekoľko desiatok ich tím privítalo aj priamo na letisku. „Bolo to nádherné. Myslím si, že sme úžasný hokejový národ. Máme trošku problémy v práci, ale ak by sme to dotiahli, tak sa vrátime (do absolútnej svetovej špičky). Znovu si nás začínajú vážiť,“ podotkol Říha.

TV Pravda: Ukázali Fíni ostatným krajinám cestu k zlatu? Čo bolo kľúčom Suomi k víťazstvu? Čo sa stalo osudným Rusom? A ktorý Slovák patril k najlepším hráčom na šampionáte? Radoslav Hecl hodnotí MS v relácii Príklep.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Říha #MS 2019 v hokeji #Českí hokejisti