Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší šampionát? Slovensko potrebuje väčšiu halu

Slovensko zožalo za usporiadanie majstrovstiev sveta v hokeji len pochvalné slová. Ak však nepostaví novú halu, organizáciu seniorského šampionátu si tak skoro nezopakuje.

27.05.2019 15:36
Ondrej Nepela Foto: ,
Štadión Ondreja Nepelu počas MS.
debata (11)

Po prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja Martinovi Kohútovi to potvrdil aj šéf organizačného výboru Igor Nemeček, ktorý pracuje v štruktúrach Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

„Dôvod je prozaický. Marketingové aj televízne práva vlastní spoločnosť Infront a hlavný príjem pre organizačný výbor je tak zo vstupného. Možno k nemu ešte pripočítať zisk z prenájmu skyboxov a VIP miest. Preto IIHF tlačí na usporiadateľov, aby sa hralo v čo najväčších halách, lebo tým môžu rásť aj zisky organizátora,“ vysvetľuje Nemeček.

V hokejových kruhoch sa hovorí o výstavbe nového väčšieho štadiónu na strednom Slovensku, pravdepodobne medzi Banskou Bystricou a Zvolenom. Malo by ísť o halu s kapacitou až 15 000 miest.

V budúcnosti, no pravdepodobne nie blízkej, prichádza do úvahy aj spoločná organizácia MS s niektorou zo susedných krajín, pričom najlogickejšie sa javí spolupráca s Českom. „Česi však usporiadajú šampionát v roku 2024 a tak by sme prípadnú spoločnú kandidatúru z dôvodu rotácie organizátorov veľmi skoro nedostali,“ tvrdí.

Nemečka počas turnaja potešilo, že žiaden zo zúčastnených tímov nemal oficiálnu sťažnosť na organizátorov.

„V Bratislave ani v Košiciach sa počas direktoriátov nik nesťažoval na žiadne problémy, ktoré by vznikli počas šampionátu. Okrem toho sa nám podarilo udržať kvalitu ľadu v oboch halách na kvalitnej úrovni, čo ocenili aj hráči a funkcionári zúčastnených krajín,“ prezradil pri hodnotení šampionátu.

Vďaka 90-percentnej naplnenosti hál sa návštevnosť turnaja vyšplhala na veľmi pekné číslo – 472 648 divákov. V Bratislave bolo vypredaných 19 stretnutí a v Košiciach 9.

„Vďaka tomuto číslu vieme povedať, že organizácia majstrovstiev sveta by mala byť zisková. Presné čísla však budeme mať k dispozícii až neskôr. Mali by sme ich predstaviť 26. júna na volebnom kongrese SZĽH,“ naznačil.

Keď sa mu spolu s jeho tímom podarí uzatvoriť všetky náležitosti spojené s organizovaním šampionátu, jeho práca pre slovenský hokej sa definitívne skončí. „Vraví sa, že nikdy nehovor nikdy, ale v budúcnosti by som mal pôsobiť len v štruktúrach IIHF. Momentálne nemám záujem vrátiť sa do SZĽH,“ priznal.

TV Pravda: Ukázali Fíni ostatným krajinám cestu k zlatu? Čo bolo kľúčom Suomi k víťazstvu? Čo sa stalo osudným Rusom? A ktorý Slovák patril k najlepším hráčom na šampionáte? Radoslav Hecl hodnotí MS v relácii Príklep.

Video
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček #MS v hokeji 2019 #Martin Kohút