Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezaujímavý bronz? Dokážu nájsť Česi a Rusi motiváciu?

Hokejisti Ruska s hviezdnym kádrom si na majstrovstvách sveta 2019 robili zálusk na zlaté medaily. Napokon získajú maximálne bronz, ktorý však chcú uchmatnúť pre seba aj reprezentanti Česka. Kým frustrovaným Rusom sa tretia priečka máli, pre Čechov by to bola prvá medaila po siedmich rokoch.

26.05.2019 11:10
Nikita Kučerov, českí hokejisti Foto:
Po sobotňajších semifinále boli sklamaní ruskí aj českí hokejisti.
debata (1)

Súboj o tretie miesto bude odvetou duelu z bratislavskej B-skupiny, keď Rusko triumfovalo 3:0. Zverenci Miloša Říhu veria, že tentoraz bude výsledok iný.

„Ak chceme uspieť, musíme zlepšiť našu obrannú činnosť. Vieme, akí sú Rusi nebezpeční a šikovní a všetko sa bude odvíjať od toho, ako budeme brániť. Vyskúšali sme si to v skupine a ten zápas nám príliš nevyšiel. Verím, že sa z toho poučíme,“ povedal jeden z ofenzívnych lídrov českého národného tímu Michael Frolík.

V spomenutom zápase v skupine Rusko strelilo po jednom góle v každej tretine. Skóre otvoril Sergej Andronov, zvýšil Nikita Gusev a triumf „zbornej“ potvrdil do prázdnej bránky Nikita Zajcev.

„Všetci vieme, aký hviezdny tím majú Rusi. Uvidíme, akú taktiku vymyslia tréneri. Podľa mňa je základ v tom, aby sme zlepšili obranu a musíme vychádzať z protiútokov,“ hľadal kľúč k úspechu český útočník Calgary.

„Červená mašina“ získala bronzovú medailu dosiaľ naposledy na svetovom šampionáte v roku 2017, Česko v roku 2012. Súboj o 3. miesto bude reprízou rovnakého zápasu z ostatných majstrovstiev sveta na Slovensku v roku 2011.

Česi vtedy zvíťazili 7:4. Hetrikom sa blysol Roman Červenka, v drese Ruska strelil dva góly aktuálny kapitán Iľja Kovaľčuk.

"Musíme nezdar s Kanadou hodiť za hlavu a pripraviť sa na zápas o bronz. Veríme si. Vieme, že môžeme uspieť. Pre medailu urobíme všetko. Rusi majú pár hodín odpočinku navyše, ale takisto majú za sebou náročný semifinálový zápas.

Myslím si, že aj Rusi budú chcieť hrať o medailu, hoci ciele mali rozhodne vyššie. Budú hrať naplno. Veľa urobí aj mentálna stránka," uviedol 31-ročný krídelník Frolík, ktorý na MS 2019 nazbieral dosiaľ 14 bodov (7+7).

To, že Rusi nehodlajú stretnutie odfláknuť potvrdil aj 24-ročný obranca Tampy Bay Nikita Zadorov.

„V NHL hráme 82 zápasov za sezónu a po prehre nemáme čas na to, aby sme ju analyzovali v emóciách. Tie prídu až sa to celé skončí. Máme pred sebou ešte jeden zápas a ten chceme vyhrať. Pobijeme sa o bronzové medaily,“ vyhlásil motivovane.

Hokejisti národného tímu Česka zatiaľ prehrali na 83. majstrovstvách sveta iba dvakrát. V skupinovej fáze podľahli Rusku a cestu do finále im zatarasili Kanaďania semifinálovým víťazstvom 5:1. Reprezentácia Ruska má na konte iba jeden nezdar – v semifinále proti Fínsku 0:1.

Zápas o 3. miesto je na programe v nedeľu od 15.45 h na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

TV Pravda: Radoslav Hecl v ďalšej časti relácie Príklep zhodnotil pôsobenie Slovákov na domácom šampionáte. Pozrite si video:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #ruskí hokejisti #Českí hokejisti #zápas o bronz