Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Porucha zraku lídra Kanady nelimituje. Som farboslepý, nie slepý

Detroit ho v roku 2013 draftoval v prvom kole. Bez piatich centimetrov dvojmetrový a 102-kilový krídelník sa v ostatných troch sezónach usadil v prvom tíme.

26.05.2019 09:50
Anthony Mantha, Kyle Turris Foto: ,
Anthony Mantha so svojou bielou hokejkou oslavuje strelený gól s kapitánom Kylom Turrisom.
debata

Anthony Mantha (24) v predchádzajúcich dvoch ročníkoch NHL zaznamenal zhodne 48 bodov. Detroit však opäť nepostúpil do play off a útočník si tak obdobie po sezóne kráti na majstrovstvách sveta na Slovensku. Ide o jeho premiéru na šampionáte.

Mantha má pred finále na konte 7 gólov a 6 asistencií. Produktívnejší spomedzi Kanaďanov je len Mark Stone. Mantha hrá vo formácii s kapitánom Turrisom a McCannom, gólom začal obrat Kanady v skupine proti Slovensku.

Kanada postúpila cez Česko do finále MS 2019 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Českí hokejisti sa po prehre s Kanadou...

Biela hokejka rodáka z Longueuilu sa stala postrachom. Príčina jej sfarbenia vás však prekvapí.

„Som farboslepý. Hokejku si preto obmotávam bielou páskou, aby som lepšie videl puk,“ cituje Manthu portál Šport.sk. Na otázku, či ho zrakový hendikep pri hre obmedzuje, odpovedal s úsmevom: „Vôbec. Som farboslepý, nie slepý.“

Mantha sa trinástimi bodmi na turnaji výrazne podpísal pod úspešnú cestu Kanady do finále. „Javorový list“ v ňom vyzve v boji o zlato Suomi. Zostrelí Mantha Fínov svojou slepeckou hokejkou?

TV Pravda: Radoslav Hecl v ďalšej časti relácie Príklep zhodnotil pôsobenie Slovákov na domácom šampionáte. Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Detroit Red Wings #MS v hokeji 2019 #kanadskí hokejisti #farboslepý #Anthony Mantha