Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tam, kde rozhoduje pani manželka. Ber to, ideme! A Ramsay poslúchol

Ako sa to nakoniec skončí s Craigom Ramsayom, ktorému sa so SZĽH končí zmluva, je zatiaľ otázne. Kanadský kouč však pre iDNES.cz prezradil, ako to bolo na začiatku.

23.05.2019 14:02
Sekera Ramsay hokej MS Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
debata (8)

„V jeden piatok mi ozval Miro Šatan a prekvapil ma. Myslel som si, že si vezmem pár dní na rozmyslenie a potom zdvorilo odmietnem. Ani svojej pani som najprv nič nepovedal. Až na druhý deň som sa zmienil a ona vraví: "Tak ideme.“ Na dôchodku sa mi páčilo, ale prikázala: „Toto musíš vziať.“ Tak som to vzal," povedal pre Mladú frontu Dnes rodák z Westonu.

A potom pridal aj spomienku na prvý kontakt so slovenskými hráčmi.

„Na prvom sústredení v Žiline v auguste 2017 som sa prvýkrát stretol s partiou chalanov, z ktorej som nepoznal ani jedného. Na tréningu som začal pískať a hovoriť … A okolo seba videl veľa prázdnych pohľadov,“ priznal Ramsay.

Kanaďan tvrdí, že na Slovensku sa cíti veľmi dobre a miestni ľudia ho prijali.

„Napríklad pri našich prechádzkach po Bratislave – pozdĺž Dunaja, do Starého Mesta, na hrad – je roztomilé, ako s nami ľudia skúšajú konverzovať. Prijali nás za svojich – v meste, na zväze, v mužstve,“ poznamenal.

Ramsay býva v Bratislave v malom byte, tvrdí, že na tak malom priestore ešte nežil.

„Nie som náročný. Chutí mi tunajšie jedlo. Polievky, guláš, pirohy. Veľmi rád si dám v prekrásnom Starom Meste na záhradke pivo a rozhliadam sa okolo seba. A sám sebe vravím: "Kdeže si sa tu vzal?“ Milujeme atmosféru vianočných trhov. Zažili sme veľa krásnych chvíľ," dodal.

TV Pravda: Ktoré štyri tímy pocestujú so zvesenými hlavami domov? Kto zabojuje v Bratislave o titul majstrov sveta? Opýtame sa hosťa ďalšej časti relácie Príklep Radoslava Hecla.

Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji #Craig Ramsay