Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský hokej má budúcnosť. Ukázal ju v Košiciach

Priznal, že nenaplnenie štvrťfinálového sna ho mrzí. No sklamanie nie je veľké, lebo herný prejav mužstva ho potešil. Generálny manažér Miroslav Šatan (44) vysoko vyzdvihuje prínos kanadského trénera Craiga Ramsayho pre slovenskú reprezentáciu.

22.05.2019 12:18
hokejisti, Slovensko Foto: ,
Radosť slovenských hokejistov v zápase s Dánskom.
debata (25)

„Craig ľuďom na Slovensku ukázal smer moderného hokeja, akým hrajú všetky silné tímy. Verím, že v nastolenom trende budeme pokračovať a týmto prejavom budeme sláviť aj úspechy,“ tvrdí bývalý dlhoročný kapitán národného tímu.

O účinkovaní tímu na MS

S hrou a s dojmom, aký sme zanechali, sme spokojní. Dôležité body nám ušli v posledných minútach či sekundách rozhodujúcich zápasov. To nás mrzí. Mužstvo malo potenciál na postup do štvrťfinále. Kúsoček nám však chýbal. Sklamanie to nie je veľké, hoci cieľ bol postúpiť.

Všetkých mrzel najmä záver s Nemeckom. Keď sa hovorí, že z prehier sa treba poučiť, tak verím, že my to naozaj urobíme. A v dôležitých fázach budeme na ľade robiť presne to, čo treba.

Slovensko sa rozlúčilo s MS víťazstvom nad Dánskom Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Lúčiaci sa Ladislav Nagy na ramenách...

O individualitách

Nechcem menovať najlepších, ale mnohí hrali veľmi dobre. Andrej Sekera a Tomáš Tatar boli lídrami na ľade aj v šatni. Okolo nich výkonnostne poskočili ďalší chlapci. Erik Černák má za sebou vynikajúcu sezónu, urobil obrovský pokrok a bolo to vidieť aj v Košiciach. Stal sa z neho skvelý obranca. Matúš Sukeľ odohral vynikajúci turnaj. Ukázali sa Martin Fehérváry, Adam Liška a mohol by som menovať mnohých. Majú za sebou dobrý základ do ďalšej kariéry.

O lúčiacom sa Ladislavovi Nagyovi

Laco bol posledný z generácie majstrov sveta z roku 2002 v reprezen­tácii. Naša generácia postupne odchádzala v priebehu posledných piatich, šiestich rokov, Laco bol posledný mohykán, ktorý ešte držal našu zástavu. Teraz sme všetci v dôchodku, je to minulosť.

Lúčiaci sa Ladislav Nagy na ramenách... Foto: TASR, František Iván
Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Lúčiaci sa Ladislav Nagy na ramenách slovenských hokejových obrancov Andreja Sekeru a Michala Čajkovského.

Na ľade ste videli novú generáciu, nových nádejných hráčov, mnoho z nich mladých. Sú budúcnosťou slovenského hokeja. Verím, že si z tohoto turnaja veľa zoberú, zostanú dobrou partiou, budú sa radi stretávať, reprezentovať na šampionátoch a dosiahnu aj nejaký úspech.

O prínose Craiga Ramsayho

Je obrovský. Aj kvôli nemu som si prial úspech. Craigova dvojročná práca sa prejavila v tom, akým spôsobom sme hrali. Dostával som komplimenty od manažérov ostatných reprezentácií, ktorí si všimli výraznú zmenu i to, že sme zapracovali mnoho mladých hráčov.

Neboli do počtu, ale platní členovia mužstva. To, čo sa podarilo pri národnom tíme, by mali prebrať aj kluboví tréneri u mužov, juniorov aj dorastencov. Craig všetkým ukázal smer moderného hokeja, akým hrajú všetky silné tímy. Verím, že v nastolenom trende budeme pokračovať a týmto prejavom budeme sláviť aj úspechy.

O budúcnosti kanadského kouča

Zatiaľ by som informáciu o jeho odchode nepovažoval za definitívnu. Jeho aj môj kontrakt sa končia majstrovstvami sveta. Na júnovom kongrese zvolia nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, ten si vyberie nového generálneho manažéra a ten trénera. Takže všetky veci ohľadom realizačného tímu reprezentácie budeme riešiť v lete.

O kandidatúre na prezidenta SZĽH

Zatiaľ nebol čas, aby sme sa o tom bližšie rozprávali. Uvidíme, akí kandidáti sa prihlásia. Zatiaľ o kandidatúre neuvažujem a ani som na to doteraz nemal čas.

TV Pravda: Radoslav Hecl v ďalšej časti relácie Príklep zhodnotil pôsobenie Slovákov na domácom šampionáte. Pozrite si video:

Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #MS 2019 v hokeji #Craig Ramsay