Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí hokejisti si užívajú luxus uprostred lesa

Sily po náročných zápasoch v Steel Aréne počas šampionátu zbierajú hokejisti slovenskej reprezentácie ukrytí v lone prírody, v hoteli Bankov obklopenom lesmi.

21.05.2019 08:00
debata (3)
VIDEO: Kde sú počas šampionátu ubytovaní naši hokejisti?
Video

Okrem komfortu na izbách možno ochutnajú aj tajomstvo menom Lujza torta, špecialitu, ktorá sa podáva iba v tomto ubytovacom zariadení v Košiciach a skrýva v sebe chuť orechov a pikantných ríbezlí.

Najstarší na Slovensku

Hotel Bankov oslávil tento rok 150. výročie a je najstarším na Slovensku, ktorý nepretržite ponúka ubytovacie služby. Postavený je v lokalite s rovnakým menom a územie patrí medzi navštevované miesta Košičanov, ktorí tam chodia na prechádzky.

K dispozícii je 29 štýlových izieb, elegantná reštaurácia a útulné salóny, pričom napríklad v bývalej kaplnke je v súčasnosti koňaková miestnosť so šachom. Návštevníci majú k dispozícii aj welness, fínsku či infra saunu a súčasťou je aj bazén. Nechýba ani letná terasa.

Personál má z reprezentantov radosť

„Pre nás, pre personál hotela, je to pocta a urobíme všetko preto, aby sme zabezpečili potrebný relax a pohodu celému reprezentačnému tímu,” uviedla Adriana Hurová, riaditeľka hotela Bankov.

O stravu sa slovenským hokejovým reprezentantom stará tím kuchárov pod vedením uznávaného košického šéfkuchára Jána Mattu. „Trúfam si povedať, že najlepší bývajú v najlepšom,“ konštatoval Ján Obrochta, obchodný a marketingový manažér hotela.

Okrem ubytovania sa v Bankove konajú konferencie, školenia, oslavy aj svadby. Podľa cenníka je cena za ubytovanie pre jednu osobu na noc od 69 do 124 eur.

Vraj nevedeli zohnať posteľ pre Pavarottiho

Hotel Bankov je vyhľadávaný rôznymi politikmi, umelcami aj športovcami. Navštívili ho napríklad Peter Dvorský, Lenka Filipová, Dan Bárta, Lucie Bíla, Vašo Patejdl, Marie Rottrová či Helena Vondráčková.

Z hercov to boli napríklad Milan Lasica a Marek Vašut a okrem súčasných hokejistov slovenskej reprezentácie aj Marián Hossa, Richard Lintner, Róbert Petrovický.

Prespať v ňom mal pôvodne slávny operný spevák Luciano Pavarotti († 70), ktorý mal v Košiciach koncert v Amfiteátri 16. mája 1998. Napokon však mal v hoteli iba recepciu po svojom predstavení, no vraj v ňom neprespal, pretože podľa niektorých informácií tenoristovi nevedeli zohnať posteľ, akú by potreboval.

Štvorhviezdičkový hotel sa nachádza uprostred lesov a otvorený bol v roku 1869. Práve tadiaľ viedla pôvodná cesta zo Spišskej Novej Vsi do Košíc, a tak sa tam mnohí cestujúci osviežili, pretože tam boli aj kúpeľné miestnosti.

Hokejisti ďalších národných reprezentácií, ktorí hrajú v Košiciach, prespávajú v hoteloch DoubleTree by Hilton a Yasmin.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hotel Bankov #reprezentácia SR #Pavarotti