Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera? Tatar? Za deň zarobia toľko, ako ja za celú sezónu

Viete, čo je na športe najkrajšie? Že prináša neuveriteľné príbehy. Colin Shields má 39 rokov a odohral svoj posledný zápas v karére. Víťazný.

20.05.2019 20:08
Colin Shields Foto: ,
Colin Shields.
debata (7)

Veľká Británia sa aj jeho pričinením zachránila v elitnej kategórii majstrovstiev sveta v hokeji. V pondelok popoludní zdolala Francúzsko 4:3 po predĺžení, hoci prehrávala už 0:3. „Najemotívnejší moment v mojej kariére,“ priznal dojatý veterán.

Čo momentálne prežívate?

Všetko možné. Radosť, hrdosť a iné pozitívne pocity. Prešli sme veľmi dlhú cestu, náš tréningový kemp trval takmer šesť týždňov a aj na svetovom šampionáte sme museli čakať až do posledného zápasu. Lomcujú so mnou veľmi silné emócie.

Prehrávali ste už 0:3, po oddychovom čase, ktorý ste si vzali, sa však všetko otočilo…

Ale ani dovtedy sme nehrali zle. Potrebovali sme sa upokojiť a povedať si zopár vecí. Predovšetkým, aby sme ani za takéhoto stavu nepanikárili.

VIDEO: Všetky góly zo zápasu Francúzsko – Veľká Británia

Máte 39 rokov, odohrali ste stovky zápasov, bol ten proti Francúzom najemotívnejší zo všetkých?

Jednoznačne. Vyhrali sme veľkú bitku, naviac som sa rozlúčil s kariérou. Azda aj preto sa vo mne mixujú rôzne pocity. Teším sa z toho, že sme pre Veľkú Britániu zachránili prvú ligu, na druhej strane si však uvedomujem, že fyzicky aj psychicky toho bolo na mňa už dosť – je čas odísť a venovať sa rodine.

Ak sa vás o desať rokov niekto opýta na svetový šampionát 2019, čo mu poviete?

Že som tu odohral zápasy proti hokejovým velikánom. Aj takým esám, ako je Patrick Kane. Samozrejme, nezabudnem spomenúť ani duel proti Francúzom – na to, čo sme dokázali, sa nedá zabudnúť.

Slovenské hviezdy – Andrej Sekera a Tomáš Tatar – zarábajú viac ako päť miliónov dolárov ročne. Prezradíte, ako ste na tom vy a vaši spoluhráči?

Priemerný plat v Belfaste Giants, kde hrávam, je okolo 25-tisíc eur za sezónu. To majú Sekera s Tatarom za deň (smiech). No dobre – povedzme, že za deň a niekoľko hodín. Hrať proti nim bol veľký zážitok. Teraz sa môžeme vrátiť domov a dúfať, že z našich detí raz vyrastú podobní hokejisti, ako sú oni. A trebárs niekedy budú môcť odohrať proti Slovákom vyrovnanú partiu.

Pozeráte sa na zápasy v NHL?

Samozrejme. Každý hokejista, ktorý túto súťaž nikdy neokúsil, si ju aspoň z času na čas pozrie.

VIDEO: Víťazný gól Britov a eufória britských komentátorov

Snívali ste niekedy o nej?

Keď som bol mladší. Mám radosť, že som si proti hráčom z NHL mohol aspoň zahrať.

Spomínate si na niektorých Slovákov, s ktorými ste si zahrali v jednom tíme počas svojej kariéry?

Ani nie. Niekoľko rokov som však bol v zámorí v nižších súťažiach a v tom čase hral Ladislav Nagy v NHL. Veľmi sa mi páčil.

S jedným ste predsa len hrali aj v klube…

Vážne? Žeby som na niekoho zabudol?

Na University of Maine ste boli v jednom tíme s Róbertom Liščákom…

Jasné, už si spomínam. Hrali sme spolu dva či tri roky. Fajn chlapík.

Kariéru však ukončil o osem rokov skôr ako vy…

Teraz to ale vyznie, ako by som mal už sto rokov (smiech). Veru, bolo to veľmi dávno, čo sme spolu hrali.

Páčilo sa vám v Košiciach?

Fantastické mesto, skvelí fanúšikovia. Bol som už na mnohých svetových šampionátoch nižšej kategórie a tu sa mi páčilo suverénne najviac, Našťastie, odchádzame až v stredu, takže určite ešte niekam vybehneme.

TV Pravda: Hokejistov Slovenska čaká posledný zápas na domácich MS. Nebude im chýbať motivácia? V čom urobili najväčší progres a v čom naopak ešte zaostávajú za najlepšími? Aká bude rozlúčka Ladislava Nagya v kariérou? Pozrite si ďalší diel hokejovej relácie Príklep, ktorej hosťom bol majster sveta z roku 2002 Radoslav Hecl

Video

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #britskí hokejisti #Colin Shields