Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dal gól, ale staré zlyhania ho stále mátajú: Diali sa tu neuveriteľné veci

Keď Ladislav Nagy končil klasické pozápasové kolečko medzi novinármi - najprv televízie, potom rozhlas, píšuce médiá až na záver - jeho spoluhráči ho mali už dávno za sebou. Taká je prax - o hviezdy zápasu je vždy najväčší záujem.

17.05.2019 19:40
hokej MS nagy Foto: ,
Ladislav Nagy v akcii počas zápasu s Francúzskom.
debata (2)

Sú hráči, ktorí toho majú na konci plné zuby – veď takéto kolečko niekedy trvá aj 20–25 minút – ale rodák z Košíc s tým po zápase proti Francúzsku problém nemal.

Mal dnes najlepšiu náladu na šampionáte?

„Keď sa vyhráva, každý ju má. Pochopte, prehrali sme tri zápasy v rade a pritom všetky – proti Fínom, Kanade i Nemcom – sme mohli pokojne vyhrať. To boli neuveriteľné veci, čo sa tu diali,“ vysvetľoval Nagy.

Slováci bojovali s Francúzskom Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Tomáš Tatar, Florian Chakiachvili a brankár...

Aj v piatok to po druhej tretine chvíľu vyzeralo na drámu, ale Nagy bol vraj pokojný. „Nebol som nervózny. Proti Francúzsku sme hrali všetci perfektne. Boli sme poriadne namotivovaní. Chceli sme vyhrať kvôli ľuďom, lebo poctivo fandili celý zápas,“ povedal.

Mimochodom, ak sa hovorí, že piatok je nešťastný deň, neverte tomu. Ani Nagy tomu už neverí. Ak sa Slováci na MS radovali, tak vždy v piatok. Ten minulý proti USA a teraz s Francúzmi.

„Veru, neviem, v čom to je. Ale aj tak si myslím, že aj v ostatných zápasoch sme hrali solídne. Ach, len tie koncovky,“ vrátil sa k zápasom proti Kanade a Nemecku.

V tretej tretine dal gól a aj keď Steel areńa burácala po každom, po jeho presnom zásahu to predsa len bolo iné.

„Krásne mi to ten Marko (Daňo) nahral. To by bolo, keby som to nedal. V prvej tretine bola už raz predo mnou prázdna bránka, no hodil som to kamsi do rohu,“ smial sa.

Slováci nemajú veľa času na oddych, už v sobotu večer ich čaká výber Veľkej Británie. Ak chcú stále ešte pomýšľať na postup do štvrťfinále, aj tento zápasu musia bezpodmienečne vyhrať.

TV Pravda: Ako budú hrať Slováci proti Britom? V ktorých zápasoch zaváhajú favoriti? Pozrite si reláciu Príklep z dielne TV Pravda s naším hosťom Radoslavom Heclom

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ladislav Nagy #MS 2019 v hokeji