Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postup nemáme v rukách. No hráme pre divákov, znie z kabíny SR

V prvej tretine hrali dobre, druhá im ušla, no v tretej sa opäť bavili hokejom. A tým zabávali aj zaplnené tribúny.

17.05.2019 19:27
SR Košice MS2019 Hokej A Francúzsko Slovensko KEX Foto: ,
Radosť slovenských hokejistov po výhre nad Francúzskom na MS 2019.
debata (5)

Slovenskí hokejisti zdolali vo svojom piatom vystúpení na majstrovstvách sveta v Košiciach Francúzsko 6:3. Nič to však nemení na ich pozícii, že do štvrťfinále sa môžu dostať len s prípadnou pomocou iných.

„Už to nie je na nás, ale aj tak zo seba vydáme v každom stretnutí sto percent. Pokúsime sa vyhrať zvyšné dva zápasy a pokračovať v tímových výkonoch,“ tvrdí obranca Martin Fehérváry (19).

Ako ste spokojný s priebehom zápasu?

Som veľmi rád, že sme ho takto zvládli. V druhej tretine sme mali trochu výpadok, ale povedali sme si, čo musíme zlepšiť a ako hrať v tretej tretine. A na ľade to následne bolo vidieť.

V čom bol problém v druhej tretine?

Nejako sme v nej uleteli. V úvode sme boli jasne lepší, v prvej tretine sme súperovi nepožičali puk a potom sme začali v útočnej fáze trochu vymýšľať. Držali sme dlhšie puk na hokejkách a netlačili sa do bránky. To bol hlavný problém.

Pomôže mužstvu, že strelilo šesť gólov?

Pridá nám to na pohode, je to fajn. Vždy je super, keď strelíte viac gólov a presadia sa viacerí chalani.

Slováci bojovali s Francúzskom Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Tomáš Tatar, Florian Chakiachvili a brankár...

Čo hovoríte na atmosféru v hľadisku?

Bola skvelá. Som veľmi rád, že diváci to takto zobrali a stále nás povzbudzujú a ženú vpred. Veď hokej hráme najmä pre nich.

Už v sobotu vás čaká Veľká Británia. Viete, čo bude na ňu platiť?

Vôbec neviem, čo od Britov čakať. Nehral som proti nim v Poprade a teraz sme sa sústreďovali len na Francúzov. Musíme sa na nich poctivo pripraviť na videu. A najmä musíme hrať zodpovedne – tak, ako dnes väčšinu zápasu.

Štvrťfinálovú šancu už nemáte vo vlastných rukách. Ovplyvňuje vás to?

Už to nie je na nás, ale aj tak zo seba vydáme v každom stretnutí sto percent. Pokúsime sa vyhrať zvyšné dva zápasy a pokračovať v tímových výkonoch.

TV Pravda: Ako budú hrať Slováci proti Britom? V ktorých zápasoch zaváhajú favoriti? Pozrite si reláciu Príklep z dielne TV Pravda s naším hosťom Radoslavom Heclom

Video
5 debata chyba