Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Francúzom nastúpi Rybár. Lašák: Nie je dôvod trestať ho za Kanadu

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj piaty zápas na MS v Košiciach v piatok proti Francúzsku v bránke s Patrikom Rybárom. V prvom útoku sa vedľa Tomáša Tatara a Richarda Pánika predstaví na pozícii centra Libor Hudáček, ktorý vymenil Michala Krištofa.

17.05.2019 10:50
čiliak rybár hokej MS Foto: ,
Patrik Rybár (vpravo) a Marek Čiliak.
debata (14)

Na piatkovom rannom rozkorčuľovaní boli na ľade iba brankári Patrik Rybár a Denis Godla a útočníci Tomáš Zigo a Dávid Bondra. Godla s Bondrom do zápasu s Francúzskom nezasiahnu, obaja tak stále čakajú na prvý štart na tohtoročnom šampionáte. Proti „galskému kohútovi“ pôjde do bránky Rybár.

„Nie je dôvod trestať ho za zápas s Kanadou. Keby sme ho nepostavili, tak by mi to tak pripadalo. Marek Čiliak bude dvojka,“ povedal tréner brankárov Ján Lašák.

Slováci nastúpia na svoj piaty zápas na šampionáte s malými zmenami. Na pozícii centra sa v prvom útoku predstaví Libor Hudáček, vymení Michal Krištofa. „Áno, môžem to potvrdiť,“ povedal asistent trénera Michal Handzuš.

Otázny je štart Christiána Jaroša, ktorý vo štvrtok netrénoval s tímom. Po zápase s Nemeckom mal 23-ročný obranca menšie šrámy. „O jeho štarte sa rozhodne pred zápasom,“ prezradil Handzuš.

Predpokladaná zostava SR proti Francúzsku:

Slovensko: Rybár – Černák, Sekera, Fehérváry, Koch, Čajkovský, Marinčin, Jaroš – Pánik, Hudáček, Tatar – Studenič, Krištof, Nagy – Lantoši, Sukeľ, Daňo – Liška, Buc, Lunter – Zigo

TV Pravda: Čo bude kľúčom k naplneniu papierových predpokladov? V čom sú Francúzi a Briti nebezpeční? Aj na tieto otázky odpovedá Radoslav Hecl v relácii Príklep:

Video
14 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #francúzski hokejisti