Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Hnev a sklamanie. S Tatarom cítilo celé Slovensko

Možno to bol najťažší rozhovor jeho života. Možno rozhovor, ktorý sa zaradí do bohatej kroniky výnimočných. Možno rozhovor, ktorý aj po rokoch definuje neúspech Slovenska na domácom šampionáte 2019.

16.05.2019 16:54
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar po prehre s Nemeckom neskrýval emócie.
debata (2)

Však keby hrali zle… To si hovoria viacerí slovenskí fanúšikovia. Tí už po skúsenostiach z ostatných šampionátov ani neodkladajú kalkulačku nevyhnutnú na výpočty v neúprosnej postupovej matematike. Keď, tak. A keby, tak…

Možnosti na štvrťfinále stále sú, no stredajšia prehra s Nemeckom ich viac zrušila než zachovala.

Zverenci Craiga Ramsayho boli 58 minút lepším tímom. Ach, keby sa ten hokej nehral na celých 60. To by Slovensko malo niekoľko bodov aj zo zápasov proti Fínsku a Kanade. V nich hralo bojovne a rýchlo. Skrátka viac než dobre.

„Myslím si, že hráme výborne. No toto sú veci, ktoré sa nemôžu stávať,“ poukázal slovenský útočník Tomáš Tatar na nezvládnutý záver zápasu proti Nemecku. Slovenský tím po ňom pripomínal vojsko na konci prehratého boja.

Keď sa krídelník Montrealu bezprostredne po zápase postavil pred mikrofón, súcitilo s ním celé Slovensko. Neveriacky krútil hlavou, frustrácia sa miešala so sklamaním.

Chcel, aby fanúšikom bolo jasné to, čo im jasné bolo už po predchádzajúcich prehrách. Partia bez zvučných mien dáva do toho pred domácim publikom všetko.

„Nezvládli sme to. Neviem, čo už mám na to povedať. Musíme hrať ďalej pre fanúšikov, zaslúžia si to. Naozaj ma to mrzí, se*ie to,“ vravel úprimne Tatar.

My sme jeho slovám v emočnom vypätí verili. A pokiaľ slovenskí hokejisti zopakujú doterajšie výkony aj vo zvyšných zápasoch, len hŕstka priaznivcov nebude spokojná. So štvrťfinálovou miestenkou či bez nej.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Tatar #MS 2019 v hokeji