Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Premrhaná šanca. Ďalšia

Tri výborné výkony. Nezvládnutý kľúčový zápas. A veľký smútok. Slovenským hokejistom sa na domácich majstrovstvách sveta výrazne vzdialilo vytúžené štvrťfinále. Pritom boli blízko. Veľmi blízko.

15.05.2019 23:50
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Fínsko KEX Foto: ,
Smútok hokejistov Slovenska.
debata (19)

Dve minúty ich delili od víťazstva nad Nemeckom, ktoré by ich posunulo do ideálnej situácie. Zbabraný záver mrzí o to viac, že 58 minút boli Slováci lepší. Možno v prvej tretine im ešte dôležitosť zápasu čiastočne zväzovala ruky a hokejky, ale pomer striel 12:3 hovoril za všetko.

Nezlomil ich ani inkasovaný gól, dvoma v presilovej hre otočili stav a od polovice sa niesol duel už čisto v ich réžii. Nemci viditeľne nestíhali, často mali problém sa dostať z vlastného pásma. Ich hlavná hviezda Leon Draisaitl bol na ľade neviditeľný.

Ramsayho zverenci však nezvládli záver. Takticky. Urobili viacero drobných chýb v rýchlom slede, ktoré súper tvrdo potrestal. Ako povedal kapitán Andrej Sekera, vyrovnanie sa ešte dá predýchať. No stratiť aspoň bod – ktorý mohol byť pri záverečnom účtovaní kľúčový – je neodpustiteľná chy­ba.

Slováci mali ubrániť remízu, no prepadli. A vtedy sa ukázala veľkosť Draisaitla. Napriahol a rozhodol. Nemci majú zo štyroch stretnutí 12 bodov a Slováci ich už nepredbehnú. Navyše, v ich neprospech hovorí vzájomný duel.

Matematická šanca ostáva. Nad 12 bodov sa nemusia dostať Američania a pri príliš odvážnych počtoch ani Kanaďania. No povedzme si pravdu – pravdepodobné to veru nie je.

Hokejisti premrhali šancu, ktorú si sami vybojovali v úvodnom dueli s USA. Čo je smutné, šťastenu odmietli druhý raz po sebe. Aj jeden bodík s Kanadou – delili ich od neho necelé dve sekundy – by totiž na postupové šance vrhal úplne iné svetlo.

Slováci bojovali proti Nemcom Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (Slovensko), vpravo brankár...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji