Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

GLOSA: U Editky

Ak by ste dnes v okolí hokejovej Steel arény hľadali pivo za košickú cenu, bolo by to nadlho. Všetko je od 2,50 vyššie.

15.05.2019 14:34
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Kanada KEX Foto: ,
Slovenský fanúšik pred zápasom základnej A-skupiny Slovensko - Kanada v Košiciach.
debata

Niekto by si azda mohol povedať, že rýchlo zbohatnúť je typicky slovenské. No nie je to úplne tak. Také sú pravidlá biznisu – keď môžeš, zarábaj, lebo príležitosť nemusí trvať večne. Na východe len necelé dva týždne.

Ruku na srdce. Kto z nás by si nechcel poriadne prilepšiť? A bez výčitiek, lebo Briti, Fíni či Nemci nemajú hlboko do vrecka. Tri, štyri či päť eur za politrový pohár – doma zaň zaplatia neraz výrazne viac.

Ale možno by sa tu predsa len niekto našiel. Neďaleko haly. Na rohu ulice. V Hostinci u Editky.

Nie je to žiadny moderný pub s barovými stoličkami a drahými medenými pivnými tankami. Skôr tu zastal čas – 70-te, možno 80-te roky. Keď slovo biznis bolo pre mnohých cudzie. A pre väčšinu zakázané.

U Editky je to dnes takto: pivo za dve eurá – pre Britov, Fínov i Nemcov. Ak si ho však vypýtate po slovensky či česky, dostanete polovičnú zľavu. Za euro – za cenu, ako keď býva v košickej aréne rozpustený ľad.

„Nebudem predsa zarábať na tých, ktorí sem chodia pravidelne,“ vraví.

Pravda, toto nie je politicky korektný prístup – napokon, len nedávno sme sa sťažovali na dvojakú kvalitu potravín. A odjakživa prízvukujeme, že malé národy to majú vo svete ťažšie. Aj v hokeji, nie?

U Editky to je také ľudské.

Jedno pivo, prosím!

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji