Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Líder Nemcov očaril NHL. Viac gólov než on nastrieľal len Ovečkin

Prekročil magickú hranicu sto bodov a v zámorskej NHL nastrieľal viac gólov než všetci siedmi Slováci z tejto súťaže hrajúci na šampionáte dokopy.

15.05.2019 13:30
SR Košice MS2019 Hokej A Nemecko Draisaitl Foto: ,
Leon Draisaitl (vľavo) na MS 2019.
debata

Leon Draisaitl je najväčšou osobnosťou nemeckého výberu a jednou z najjagavejších hviezd, ktoré môžu diváci vidieť na majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach. Hoci má len 23 rokov, reprezentuje už na piatom seniorskom šampionáte.

Tešil sa z medaily s Tatarom a Sekerom

Na olympiáde v Pjongčangu pre povinnosti v NHL, pochopiteľne, chýbal, no svojej krajine pomohol vybojovať účasť pod piatimi kruhmi. Na kvalifikačnom turnaji v Rige zaznamenal v troch zápasoch dva góly a tri asistencie.

V rozhodujúcom súboji proti domácim Lotyšom (3:2) si pripísal jeden presný zásah a jednu prihrávku.

Okrem nemeckého dresu už hájil aj farby tímu Európy na Svetovom pohári v roku 2016. Spolu s Tatarom, Sekerom, Chárom, Hossom, Gáboríkom a Halákom. V zápase s Českom strelil víťazný gól v predĺžení na 3:2 a po poslednom stretnutí mu na krk zavesili striebornú medailu.

Po skončení základnej časti NHL si musel premyslieť, či si predĺži sezónu na šampionáte. Prebral situáciu s najbližšími a na radosť všetkých nemeckých fanúšikov privolil.

„Vždy je pre mňa výnimočné nastúpiť v nemeckom drese, hrať za našu krajinu. Teším sa na šampionát,“ uviedol.

Oilers zložia tím okolo neho

Nemci vlani v Pjongčangu nečakane získali strieborné medaily, ale MS v Dánsku im nevyšli. Nepostúpili do štvrťfinále a v skupine obsadili až šieste miesto. V Košiciach si túžia napraviť chuť. A práve Draisaitl má k tomu pomôcť najväčšou mierou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Boys are excited to get back at it ⚫️

Príspevok, ktorý zdieľa Leon Draisaitl (@drat_29),

Syn bývalého nemeckého reprezentanta Petra Draisaitla, ktorého pred pár dňami vymenovali za nového trénera Košíc, má za sebou individuálne úžasnú sezónu.

Po boku Connora McDavida nazbieral 105 bodov, čo ho zaradilo na štvrtú priečku v produktivite celej súťaže. S päťdesiatimi gólmi zaostal o jediný za kapitánom Washingtonu Alexandrom Ovečkinom.

Oilers však druhý raz po sebe nepostúpili do play off a v klube sa rozhodli vymeniť kľúčových mužov. Novým generálnym manažérom sa stal Ken Holland a ten v blízkej dobe oznámi aj meno trénera.

„Máme dvoch vynikajúcich mladých hokejistov, okolo ktorých chceme vyskladať kvalitne fungujúci tím. Obaja sa ešte môžu zlepšovať. Veľmi sa teším na to, že ich osobne bližšie spoznám,“ uviedol Holland po uvedení do novej funkcie.

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #Leon Draisaitl #nemeckí hokejisti