Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duel so Slovákmi berú ako malé finále. Celá aréna bude proti nám

Nemci zvládli tri "povinné" jazdy na hokejových majstrovstvách sveta proti Britom, Dánom a Francúzom takpovediac bez škrabanca na prilbe.

15.05.2019 10:13
Matthias Plachta, Leon Draisaitl Foto: ,
Nemci Matthias Plachta a Leon Draisaitl oslavujú gól do siete Dánska.
debata (2)
So ziskom 9 bodov a so skóre 9:3 sú lídrami A-skupiny v Košiciach, čo však nie je prekvapenie vzhľadom na nižšiu kvalitu ich súperov. Stredajší večerný duel v Steel aréne proti Slovákom (20.15 h) už bude z iného hokejového súdka.

„Prvé tri zápasy sme chceli a vlastne aj museli vyhrať. Je pekné, že sme na čele tabuľky, ale to sa zrejme ešte zmení. Až teraz na nás čaká pravý boj o postup,“ skonštatoval útočník Dominik Kahun pre slovenské médiá v mixzóne po súboji s Francúzmi.

„Proti Slovákom to bude najdôležitejší zápas. Bolo to pre nás také ‚Malé finále‘ už pred turnajom. Samozrejme, najprv sme sa museli skoncentrovať na prvé tri súboje. Našťastie sme ich vyhrali,“ doplnil Kahun.

Univerzálny útočník s českým rodiskom má za sebou prvú sezónu v NHL v tíme Chicago Blackhawks. Za „čiernych jastrabov“ odohral kompletnú porciu 82 zápasov v základnej časti so solídnou bilanciou 37 bodov (13+24).

Na MS v Košiciach tvorí úderné útočné trio 23-ročných rovesníkov s 50-gólovým strelcom Edmontonu Leonom Draisaitlom a Frederikom Tiffelsom z Kolína nad Rýnom, ktorý sa v uplynulej sezóne DEL prezentoval vrátane play-off 30 bodmi v 38 zápasoch.

Nemci v utorok zdolali Francúzov rozdielom triedy:

Na MS 2019 dosiaľ spolu nazbierali 6 bodov, Kahun má na konte dve asistencie. Jednu pridal práve proti Francúzom, keď v 38. min spoza bránky ukážkovo prihral Draisaitlovi na gól na 3:1.

„Francúzi nám zobrali dosť síl. Boli nepríjemní, hrali rýchlo zozadu a dostávali sa často do situácií troch proti dvom. Musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na Slovákov,“ podotkol Kahun.

Pri zmienke, ako vidí zápas proti domácemu tímu, sa strieborný medailista zo ZOH v Pjongčangu 2018 len pousmial: "Musíme sa pripraviť na to, že celá aréna bude proti nám. A musíme sa dobre skoncentrovať.

Nezabúdajme, že oni musia vyhrať, lebo majú iba 3 body. Zároveň však my máme za sebou zápasy s akoby slabšími a pred sebou tri top tímy tejto skupiny. Nebude to jednoduché."

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji #nemeckí hokejisti #Dominik Kahun