Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trikrát mohli, teraz už musia. Zvládnu to, veria Staňa a Pardavý

Partia okolo kapitána Andreja Sekeru bude dnes o 20.15 v zápase s Nemeckom v inej pozícii než v doterajších troch stretnutiach.

15.05.2019 07:00
Hokej Slovensko MS tím Foto:
Tím slovenskej hokejovej reprezentácie počas oficiálneho fotografovania v rámci MS 2019.
debata (3)

Proti silným výberom USA, Fínska a Kanady mohla len prekvapiť a získať cenné body navyše. Nesklamala a má tri body.

Pardavý: Nespomaliť hru

Teraz však prichádza kľúčový duel. Ak chcú mať Slováci postupové karty vo vlastných rukách, potrebujú vyhrať. Prehra v riadnom hracom čase by mohla mať veľmi nepríjemné následky.

„Bude dôležité, aby chlapci pokračovali v hokeji, ktorý hrali proti najkvalitnejším súperom. Potom majú šancu na úspech. Bude to iný zápas, mali by sme byť viac na puku, viac útočiť. Len musíme zlepšiť detaily v oslabeniach a presilovkách a naďalej premieňať šance. Hlavne nesmieme spomaliť hru,“ upozorňuje strieborný medailista z Petrohradu 2000 Ján Pardavý.

Bývalý reprezentačný brankár Rastislav Staňa je tiež pozitívne naladený. Úvodné tri súboje ho naplnili optimizmom.

„Treba sa pozerať na to, aké zápasy sme odohrali. Rozhodne to nebola náhoda. Hráme kolektívne a darí sa nám strieľať góly, čoho sme sa obávali. Chlapcom nemôže chýbať sebavedomie. Výhoda je aj to, že Nemci hrali v utorok večer s Francúzskom, zatiaľ čo naši mali deň voľna,“ hovorí majster sveta z Göteborgu.

Staňa: Majú opodstatnené sebavedomie

Obaja sú presvedčení, že zverencov Craiga Ramsayho nezaskočí ani zvýšený tlak a očakávania.

„Hokejisti si vždy uvedomujú dôležitosť zápasu, hoci na kalkulácie, kto a ako postúpi, je ešte skoro. Nemôžeme pustiť Nemcov do prípadnej výhody vzájomného zápasu. Tí v posledných rokoch zatraktívnili, hrajú ofenzívnejšie a veľa forčekujú. Po odchode trénera Marka Sturma zatiaľ nie sú ich výkony také dobré, ale to sa môže zmeniť jedným zápasom,“ naznačuje Pardavý.

Staňa vyzdvihuje, že na výkony mužstva zatiaľ nemá domáce prostredie žiaden negatívny vplyv. „Chalani nemajú žiaden dôvod na strach či obavy. Môžu sa opierať o výkony, aj keď sa s Fínmi a Kanaďanmi nedostavil výsledok. Máme na čo stavať aj v hlave. Horšie je vtedy, keď sa vám nedarí a herne sa trápite, to sa do hláv vkrádajú obavy,“ približuje.

Pri otázke, kto by mal ísť dnes do bránky sa zhodujú. „Je to na tréneroch, ktorý majú lepší pohľad do vnútra kolektívu, ale osobne by som vybral Čiliaka,“ vraví Pardavý a Staňa dodáva:

„Členovia realizačného tímu sa vedia lepšie vcítiť do kože chlapcov, vedia, kto sa ako cíti. Postavil by som Mareka. Proti Kanade šiel do náročného zápasu a zvládol ho bravúrne. Smolný víťazný gól, keď neskoro prečítal prihrávku, ho mrzí. Predtým však predviedol niekoľko parádnych zákrokov, vďaka ktorým sme boli do poslednej sekundy v hre o body.“

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji