Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fotil sa aj zošitý Ďaloga. Organizátori sa ospravedlnili Kanade za hymnu

Predseda organizačného výboru (OV) hokejových MS Igor Nemeček sa ospravedlnil vedeniu kanadskej reprezentácie za pískanie slovenských fanúšikov počas hymny po pondelňajšom zápase v košickej Steel Aréne.

14.05.2019 16:03
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Ďaloga Foto: ,
Zošitý Marek Ďaloga počas spoločného fotenia slovenskej hokejovej reprezentácie na 83. MS v Košiciach.
debata (15)

Zároveň informoval, že organizačný výbor rieši, prečo sa do hľadiska dostali zakázané poháre i fľaše a tiež, že niekoľko neprístojných fanúšikov predvolala polícia.

Domáci priaznivci neuniesli trpkú prehru po dramatickom zápase s Kanadou (5:6), najprv zahádzali ľadovú plochu rôznymi predmetmi, no hlavne počas trvania kanadskej hymny pískali a bučali. Nedôstojný záver tak zbytočne pokazil inak výborné stretnutie.

„Ja som na tom zápase nebol, ale je to totálne neakceptovateľné. Musíme prijať výsledok taký, aký je. Ja osobne som dnes ráno napísal ospravedlňujúci list vedeniu kanadskej reprezentácie za pískanie počas hymny, pretože to nie je akceptovateľné v žiadnej krajine. Verím, že ospravedlnenie prijmú a už sa to nebude opakovať,“ povedal v utorok Nemeček.

Šéf organizačného výboru oznámil, že viacerých divákov, ktorí na ľad hádzali rôzne predmety, predvolala polícia. Svoje vlastné vyšetrovanie spustil aj výbor, keďže podľa jeho slov platí zákaz vnášať na tribúny fľaše a poháre.

„Máme striktný zákaz púšťania s pohármi a fľašami do hľadísk v Bratislave i Košiciach. Práve to je teraz ten bod, kde sa vyšetruje, kto ich tam pustil a prečo boli tieto predmety v hľadisku. Verím, že sa to už nebude opakovať,“ dodal.

Ako v utorok popoludní informovalo vedenie OV šampionát, prezident Kanadskej hokejovej federácie Tom Renney ospravedlnenie prijal.

„Kanadský tím v mene svojho prezidenta Toma Rennyeho ospravedlnenie zaslané e-mailom prijal v plnom rozsahu. Vyjadril pochopenie pre slovenských fanúšikov a ich sklamanie z výsledku. Zároveň podotkol, že si nevie predstaviť šampionát bez tak náruživých a výnimočných fanúšikov, akých má práve slovenský tím,“ píše sa v stanovisku OV.

Slováci sa fotili a oddychovali

Slovenským hokejistom nechýbala dobrá nálada počas spoločného fotenia. Viacerí z nich sa na blesky fotoaparátov patrične upravili, výnimkou nebol ani Adam Liška. Na rozdiel od iných sa nemusel zaoberať holením, keďže „stačí otvoriť okno,“ poznamenal s úsmevom.

Na spoločnom fotení boli všetci hráči vrátane zraneného obrancu Mareka Ďalogu. Prípravu na aktivitu, ktorá už neodmysliteľne patrí k pobytu na šampionáte, vzali mnohí hráči vážne. Viac minút pred zrkadlom než zvyčajne strávil aj Liška.

„Prišiel k nám kaderník, vošiel som sa do šesťčlennej skupinky, ktorej sa venoval. Všimol som si, že v šatni viacerí hráči použili gél na vlasy,“ referoval. Pri otázke o tom, či sa aj holil, sa schuti zasmial. „Nemám čo. Mne stačí otvoriť okno a je to.“

Kaderníka naopak obišiel Marián Studenič, ktorý verí, že mu dlhší účes prinesie šťastie. „Mohol som sa už aj ostrihať, ale nechávam si dlhšie vlasy. Dúfam, že mi prinesú šťastie,“ pousmial sa.

Mário Lunter a vpravo Matúš Sukeľ počas... Foto: TASR, Martin Baumann
MS 2019 Hokej A Slovensko Sukeľ Lunter Mário Lunter a vpravo Matúš Sukeľ počas tímového fotenia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS.

Pondelňajšie voľno medzi dvomi náročnými zápasmi padlo reprezentantom vhod.

„Myslím si, že po týchto troch dueloch môžeme mať isté sebavedomie. Zároveň sa však musíme držať pri zemi. Aj som začal pozerať záznam z nášho zápasu s Kanadou, ale keď som sa videl filmovať, tak som si dal radšej tabletku na spanie. Na videu to bolo očividné. Viac to už robiť určite nebudem. Bolo to v zápale boja, chcel som pre tím vybojovať presilovku,“ priznal Liška.

Po spoločnom fotení sa do dobrovoľného tréningu zapojilo deväť hráčov. Okrem všetkých troch brankárov aj Dávid Bondra, Róbert Lantoši, Michal Čajkovský, Dávid Buc, Tomáš Zigo a Patrik Koch.

„Tiež som mohol mať voľno, ale keď som už bol oblečený vo výstroji, tak som si povedal, že sa idem trochu vypotiť,“ povedal brankár Marek Čiliak.

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video
15 debata chyba