Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fľaše na ľade? Toto sme ešte nikdy nevideli, vraveli po zápase Kanaďania

Fľaše s vodou na ľade i piskot počas kanadskej hymny. Sú veci, na ktoré sme doma na Slovensku zvyknutí, sú však aj hráči, ktorí niečo podobné zažili prvýkrát v živote.

13.05.2019 23:42
SR Košice MS2019 Hokej A Fínsko Kanada KEX Foto: ,
Hokejisti Kanady na MS 2019 na Slovensku.
debata (182)

Rozhodli dve sekundy pred koncom a tak nečudo, že ak sa po zápase niekto smial, boli to práve Kanaďania. Jeden po druhom.

Aj Troy Stecher z Vancouveru Canucks. „Tak, toto bol naozaj šialený zápas,“ vyhŕklo z neho ako prvé. Zdalo sa, že niečo podobné ešte vo svojej kariére nezažil. „Och, neuveriteľná atmosféra,“ podelil sa o silné emócie zo Steel arény.

Záver zápasu bol ako z 90-tych rokov. Pamätáte si ešte duely play-off medzi Slovanom a Košicami? Vo väčšine z nich lietali fľase s vodou. V pondelok večer to na východe vyzeralo ako pred dvadsiatimi rokmi.

„Nie, toto som ešte nikdy nevidel. Vážne, stalo sa mi to prvýkrát v kariére. V hale bola neuveriteľná atmosféra,“ nadchýnal sa mladý Kanaďan, ktorý si akoby dusnú atmosféru užíval.

A piskot na kanadskú hymnu? Stecher mal pochopenie. „Čo na to povedať. Bol to veľmi emotívny zápas, ľudia ťažko niesli záver duelu. Úprimne, mohlo sa to skončiť aj opačným výsledkom. Napriek piskotu som si zápas veľmi užíval,“ poznamenal.

Slovensko tesne prehralo s Kanadou Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Striedačka Slovenska.

Dvakrát prehrávali o dva góly, ale zakaždým sa im podarilo vyrovnať. Potom zasa boli k výhre bližšie Kanaďania, avšak keď sa zdalo, že morálka Slovákov je už zlomená, domáci vyrovnali.

„Toto je krátky turnaj a na každom výsledku veľmi záleží. Musíme si tento zápas zanalyzovať a poučiť sa. Urobili sme niekoľko zlých rozhodnutí, musíme to napraviť,“ uvažoval Stecher, ktorý si síce turnaj v Košiciach užíva, ale plán na túto sezónu mal iný.

„Priznám sa, účasť na týchto MS nebola to, čo som chcel v tejto sezóne dosiahnuť. Vo Vancouveri som však mal dobrý rok a som rád, že si to všimol aj reprezentačný tréner. Hrať za Kanadu je vždy veľká česť,“ dodal na záver.

VIDEO: Časť divákov v Košiciach sledovala hokej s Kanadou v Hokejovom mestečku.

Video
182 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #kanadskí hokejisti #Troy Stecher