Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

GLOSA: Kaapo, môžeš na sekundu?

Hokejový šampionát je jeden veľký kolos. Nielen športový, ale aj mediálny. Sú to dva svety, ktoré sú v akomsi zápase a občas si idú na nervy. Ale navzájom sa potrebujú.

13.05.2019 12:56
Kaapo Kakko Foto: ,
Kaapo Kakko.
debata (1)

Tušíte, kadiaľ vedie cesta hokejistu do šatne? Na majstrovstvách sveta, ale aj na iných športových podujatiach sa tomu vraví mix zóna – priestor, kde má novinár možnosť opýtať sa ktoréhokoľvek hráča na čokoľvek. Ale iba občas, nie vždy.

V Košiciach je to desať metrov od hracej plochy

Akonáhle zídu hokejisti z ľadu, prejdú dvomi úzkymi uličkami. V prvej sa tlačia televízne štáby a rozhlasové médiá, v druhej zasa printové. „Kaapo, môžeš na sekundu?“ A on naozaj príde. Lebo musí – také sú pravidlá IIHF.

Hviezdny Kakko si vypočuje otázku, ale do reči mu nie je. Pár viet po fínsky a hotovo. Potom je to už práca pre mediálneho manažéra – hŕstku slov preložiť do angličtiny.

Pochopiteľne, má toho suverénne najviac, lebo zatiaľ čo jeho spoluhráči už dávno zhadzujú prepotený výstroj z tela, on stále odpovedá. Na opakujúce sa otázky. Najprv Fínom, potom Slovákom. A občas príde aj Číňan, lebo v Košiciach jeden je.

A je tu aj jedna Američanka – bývalá Miss New Jersey 2005. Jej sa pravidlá mix zóny netýkajú, naopak, ona ich určuje. Hráči v jej prípade netrpezliví nie sú – každá otázka im je dobrá.

A Slováci?

Do pondelka mali za sebou dva vydarené zápasy. A tomu zodpovedala aj nálada a ochota. S prvými prehrami sa to zvyčajne mení.

Aj tu platí – na ľade dobre, v mix zóne ešte lepšie. A keď náhodou zle, potom z mix zóny čím skôr preč…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji