Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na východe fandia všetci. Aj mníšky v dresoch Slovenska

Hokejové Košice sa na fanúšikov pripravili a v celom meste vládne výborná atmosféra. V centre mesta sú najviditeľnejší podporovatelia fínskej a slovenskej reprezentácie, v menšine sú dánski či nemeckí fanúšikovia.

12.05.2019 19:24
hokej MS Košice mníška fans Foto: ,
Mníška v drese Slovenska pred zápasom s Fínskom.
debata (9)

Nájsť si miesto v letných záhradkách je takmer nemožné. Vedľa seba v sobotu pred zápasom sedeli fanúšikovia oboch tímov, a kým od jedného stola sa ozýval známy Macejko, fínski priaznivci spievali svoje pesničky.

Navzájom si tlieskali a pripíjali. V slovenskom drese mohli návštevníci Hlavnej ulice vidieť aj mníšku. Nájsť voľné miesto v podnikoch je obtiažne aj počas zápasov, pretože niet krčmy, baru či reštaurácie, kde by v televízii nevysielali hokej.

TV Pravda: Pozrite si video, aká atmosféra vládla v košickej fanzóne
Video

Okupovaná fanúšikmi je aj oficiálna fanzóna v Kasárňach/Kul­turparku. Akonáhle sa otvoria jej brány, postupne sa zapĺňa fanúšikmi, niektorí tam zotrvali až do konca zápasov slovenskej reprezentácie.

"Stretnem tu veľa známych, spokojný som aj s rýchlou bezpečnostnou kontrolou pri vstupe, obával som sa, že to bude horšie. Prekvapila ma cena piva, za štyri deci platiť 2,50 eura je pre Slovákov veľa, no zahraniční fanúšikovia sú z toho nadšení,“ hovorí Martin, ktorý prišiel do Košíc zo susedného Prešova, aby nasal atmosféru priamo v dejisku šampionátu.

Pri zápase s Fínskom v sobotu večer bola fanzóna plná fanúšikov, ktorých tam bolo takmer 10-tisíc. Napriek rivalite vedľa seba stáli fanúšikovia jedného aj druhého tímu a pri skvelých akciách jednej či druhej reprezentácie tlieskali.

Jediným negatívom sú stánky s občerstvením.

"Oceňujem kúpu karty, ktorá sa dá nabiť a potom s ňou kupovať jedlo a pitie. Organizátori hovorili, že to zrýchli proces nakupovania. Človek ale musí mať obrovskú trpezlivosť, aby si niečo kúpil, aj keď je tam viacero stánkov. Snáď to organizátori vyriešia, pretože to odradí fanúšikov, ktorí, ak stoja v rade, prídu o gól alebo nevidia niektoré zaujímavé situácie. Ale ostatné veci sú fajn,“ netají sklamanie Radoslav, no dopĺňa, že aj napriek tejto skúsenosti sa do fanzóny opäť vráti pri ďalších zápasoch.

Hokejová atmosféra v Košiciach Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovenska a fanúšičky Fínska vo...

Košice majú aj vlastné Hokejové mestečko v Amfiteátri. Aj tam je pripravená veľkoplošná obrazovka, stánky s občerstvením a pred zápasom či počas prestávok sú pripravené súťaže pre deti aj dospelých, atmosféru medzi zápasmi spríjemňujú koncerty skupín.

Kým v piatok, pre horšie počasie, prišlo na zápas s americkým tímom menej ľudí, v sobotu bol plnší.

Hokejovú obývačku vytvorili nadšenci aj v jednom podniku, otvorili ju pred zápasom medzi USA a Slovenskom hrou na fujare a bol pri tom aj hokejista Vincent Lukáč, ktorý neďaleko býva.

Mestská časť Staré mesto, ktorá je spoluorganizátorom tohto podujatia, dáva fanúšikom možnosť tipovať, ako sa skončí zápas slovenskej reprezentácie a víťaz získa permanentku na 10 vstupov na Mestskú krytú plaváreň v Košiciach.

9 debata chyba