Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmeny proti Kanade. V akcii budú Rybár aj Hudáček

O jedno víťazstvo viac, ako po prvých dvoch dňoch čakali experti. A o tri body menej, ako mohlo byť.

13.05.2019 08:00
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Fínsko KEX Foto: ,
Hokejisti Slovenska po prehre s Fínskom na MS 2019.
debata (2)

Slováci nastúpia na dnešný zápas proti Kanade (20.15) opäť s rovnakým motívom, ako proti USA i Fínsku: body by sa zišli.

Zatiaľ majú tri.

„Podľa mňa ste všetci pred začiatkom turnaja čakali nulu. Zatiaľ je to výborné, tomuto mužstvu verím. Veď ste boli všetci skeptickí,“ akoby vyčítal novinárom Tomáš Tatar.

Proti Spojeným štátom i Fínsku to bol od Slovákov parádny výkon. Kanada – zvyknutá na víťazstvá – však bude zasa veľmi náročný súper. A okrem toho nutne potrebuje ďalšie body, veď v úvodný deň podujatia prehrala s Fínskom 1:3.

„Bude to ťažký zápas, základom bude poctivá defenzíva. Z nej chceme vyrážať do protiútokov. Máme kanadského trénera a ten určite pripraví dobrú taktiku,“ zamyslel sa Ladislav Nagy, najskúsenejší hráč vo výbere.

Slováci nastúpia oproti predchádzajúcim duelom s viacerými zmenami. Niektoré budú vynútené, iné sú pozitívnou správou.

Najprv tá horšia – Marek Ďaloga dnes hrať nebude. V stretnutí s USA ho trafil do tváre puk z čepele súpera a skúsený obranca padol ako podťatý. Po ošetrení priamo na štadióne šiel do nemocne, kde sa podrobil menej závažnému zákroku. „Dnes určite nenastúpi, čo bude ďalej, ukážu nasledujúce dni,“ prezradil o zdravotnom stave Ďalogu tímový lekár Ján Grauzel.

Situácia je nasledovná – Slováci budú mať k dispozícii iba sedem obrancov. „Je to tak,“ priznal asistent trénera Róbert Petrovický. V tejto súvislosti sa však vynára otázka, či vedenie tímu neuvažuje o povolaní ďalšieho beka do Košíc. „Najskôr musíme počkať, po pár dňoch sa rozhodneme,“ dodal.

Do bránky sa zasa vráti Patrik Rybár. Mladý gólman zažiaril proti USA a má skúsenosti so zámorským štýlom, preto jeho nominácia proti Kanade nikoho neprekvapila. „Ich súpisku som ešte nevidel, mám na to celý večer, času dosť,“ vravel po včerajšom tréningu.

Spojené štáty i Kanada, to je rovnaká hokejová škola. Podľa odborníkov si do Košíc priniesli lepší tím Američania, Rybár však pred dnešným súperom varuje.

„Bude ešte lepší, lebo za ten čas si už zvykol na ľad. Musíme sa dobre pripraviť a hrať naďalej to, čo sme ukázali v prvých dvoch dueloch,“ ponúkol Rybár logickú úvahu.

Nastúpiť by mal už aj Libor Hudáček. Útočník Liberca sa pripojil k tímu tesne pred šampionátom, potom ho však zmohli zdravotné problémy. „Budem pripravený na sto percent,“ povedal.

Úvodné duely sledoval v košickej Steel aréne z tribúny. Aj to vraj malo svoje čaro. „V každom prípade to bolo iné. Z časti aj príjemné, pozrel som si to z výšky a dal som si k tomu aj klobásku. Takže fajn,“ usmieval sa dlhoročný reprezentant.

Vrátiť sa do zápasového diania proti Kanade, to je síce lákavá predstava, ale náročná úloha. Libor Hudáček je skôr flegmatik a ťažkú hlavu si z toho nerobí. „A môžem si vari vyberať? Ani proti Nemcom by to nebolo jednoduché,“ dodal na záver.

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Američanom? Čo hovorí na tesnú prehru s Fínmi a hetrik Kaapa Kakka? Poslal by do bránky proti Kanade Patrika Rybára alebo Mareka Čiliaka? Pozrite si ďalšie pokračovanie hokejovej relácie Príklep

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Kanada #MS 2019 v hokeji