Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adrenalín v tele. So spánkom som sa musel popasovať

Dva zápasy, tri body a dva strelené góly. Obranca Erik Černák (21) má za sebou náročné duely, v ktorých musel okrem iných brániť aj dve budúce hviezdy svetového hokeja - Jacka Hughesa a Kaapa Kakka.

12.05.2019 19:22
hokej slovensko ms černák Foto: ,
Erik Černák (vľavo) sa teší zo svojho gólu na MS v zápase proti USA.
debata

„Sú to mladí a šikovní hráči. Ale dávali sme si pozor na všetkých. U Američanov ani Fínov nenájdete slabého hokejistu,“ vraví obranca Tampy Bay.

Máte opuchnutú hornú peru…

Niekto z Fínov nahadzoval puk a trafil ma priamo do úst. Mám tam tuším päť či šesť stehov.

Ale po dvoch vašich víkendových góloch to zrejme až tak nebolí…

Z oboch mám veľkú radosť. Chcem však podotknúť, že moje osobné štatistky nie sú dôležité – podstatný je výkon a body.

Zo zápasov proti silným súperom ich máte tri. Beriete?

Isteže. Spojené štáty aj Fínsko tu majú veľmi kvalitné mužstvá. Proti obom sme hrali dobre V jednom dueli nám to vyšlo, v druhom už nie.

V čom to bolo proti Fínom iné ako s USA?

Viac rozťahovali hru a neboli až takí zbrklí. Fíni sú naozaj skvelí, na ľade si mimoriadne rozumejú. Navyše sú zvyknutí na veľkú plochu, hrajú jednoducho a vôbec nešpekulujú. Nemáme sa na čo vyhovárať, prehrali sme a tak to je. Turnaj však pokračuje, v skupine nás ešte stále čaká päť zápasov.

Za stavu 2:2 ste však na chvíľu vyvinuli veľký tlak, pri ktorom ste mohli rozhodnúť…

A vidíte, ako sa to skončilo – dostali sme gól. Podľa mňa mu však predchádzal faul, rozhodca tam mal jedného z Fínov vylúčiť. Ale nič sa nedá robiť.

Ako sa vám zaspávalo po Američanoch?

Nebolo to vôbec jednoduché. Hralo sa neskôr a adrenalín v mojom tele ešte hodnú chvíľu doznieval. Musel som sa s tým poriadne popasovať.

Kedy naposledy ste hrali v takej búrlivej atmosfére?

Poviem pravdu, zápasy v NHL sú úplne iné, vôbec sa to nedá porovnávať. V oboch dueloch to bolo niečo neuveriteľné – užívali sme si ich a evidentne aj diváci. Chcem sa im poďakovať, piatkové víťazstvo bolo pre nich. Verím, že prídu aj ďalšie.

Myslíte si, že dokážete hrať ešte lepšie ako proti Američanom?

Podali sme veľmi kvalitný výkon – od úvodného buly až do konca. Nikto nehral len za seba, po celý čas sme si pomáhali ako jeden tím. Veľmi sa teším, lebo lepší vstup do šampionátu sme si ani nemohli priať.

Druhú tretinu ste vyhrali 2:0 a 13:5 na strely…

Uznávam, že úvod nám nevyšiel. USA na nás vybehli s dvoma hráčmi, neustále nás napádali a to nám robilo spočiatku problém. Možno sme aj my zbytočne vymýšľali. Našťastie, potom sa to zmenilo a začali sme hrať jednoducho – viac nahadzovali puky a napádali ich. To bol hlavný dôvod, prečo sme Američanom vzali víťazstvo.

A Patrik Rybár v bránke…

Pochopiteľne, Paťo bol výborný. Podržal nás v najdôležitejších momentoch, ale na to je tu. Som rád, že je medzi nami.

Jack Hughes a Kaapo Kakko – dve budúce hviezdy svetového hokeja. Aké je hrať proti nim?

Sú to mladí a šikovní hráči. Ale dávali sme si pozor na všetkých. U Američanov ani Fínov nenájdete slabého hokejistu.

Za sebou máte premiérovú sezónu v NHL. Ste dnes iný hokejista?

Určite mi to pomohlo. Odohral som predsa jeden rok proti najlepším hráčom na svete, moje sebavedomie je oveľa väčšie ako na začiatku sezóny.

Obaja brankári sa sťažovali na teplo v Steel aréne. Prekážalo aj vám?

Nie je to príjemné. V hale je veľa ľudí, vonku tiež nie je chladno, organizátori s tým zrejme nemôžu nič spraviť. Ale podmienky máme všetci rovnaké, nemám dôvod sa na to sťažovať.

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Američanom? Čo hovorí na tesnú prehru s Fínmi a hetrik Kaapa Kakka? Poslal by do bránky proti Kanade Patrika Rybára alebo Mareka Čiliaka? Pozrite si ďalšie pokračovanie hokejovej relácie Príklep

Video
debata chyba