Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Víťazná symbióza

Slováci si za posledné roky zvykli na prehry. Každoročne sa vedia v máji nadchnúť pre hokej, ale bezbrehých optimistov už medzi nimi nájdete horko-ťažko.

12.05.2019 12:43
HOKEJ Slovensko Fínsko Foto: ,
Gólová radosť hráčov a fanúšikov SR v zápase proti Fínsku.
debata

Potrebujú postrčiť. Potrebujú, aby im hráči ukázali, že tentoraz to bude konečne lepšie.

Aj preto má piatkový triumf zverencov Craiga Ramsayho nad Američanmi (4:1) nevyčísliteľnú hodnotu. Slovenskí hokejisti zdolali tím zo svetovej špičky, hlavného favorita A-skupiny a jedného z ašpirantov na zlato.

Nie náhodne. Nie so šťastím vyčerpaným na tri roky dopredu. Ale vďaka oduševnenému výkonu, ochote zastúpiť jeden za druhého i potrebnej kvalite. A aj zásluhou fanúšikov, ktorí v košickej Steel aréne vytvorili vynikajúcu atmosféru.

Hráči sa im odvďačili výsledkom a Slovensko je opäť hokejová republika.

Samozrejme, jedno víťazstvo – i keď nesmierne cenné – netreba preceňovať. Napokon, realizačný tím aj hráči ostávajú nohami pevne na zemi. Hokejisti nesklamali ani v sobotu, hoci proti Fínom ich výkon na víťazstvo nestačil.

Vydali však zo seba všetko, diváci to videli a ocenili. Takáto symbióza má nádej na úspech.

Na hodnotenia je zatiaľ priskoro. Slováci sa v pondelok pokúsia potrápiť aj tretieho z favoritov – Kanadu. A potom príde to najdôležitejšie i najťažšie: vyhrať zvyšné zápasy, v ktorých si už skrížia hokejky s priamymi súpermi v boji o postup do play off.

Fanúšikovia si pamätajú na olympiádu v Pjongčangu, kde slovenská partia nepretavila víťazstvo nad Rusmi do priameho postupu do štvrťfinále. Hokejistom ostali len oči pre plač.

Teraz si výkonmi proti USA aj Fínsku získali divákov na svoju stranu. Sú doma a veria, že ľudia im pomôžu. Aby symbióza pokračovala až do zdarného konca.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji