Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kaapo Kakko? Ani som nevedel, kto je proti mne na ľade

Dva zápasy, tri body. Rezultát, s ktorým sa pred svetovým šampionátom príliš nerátalo.

11.05.2019 23:38
kaapo kakko fínsko hokej Foto: ,
Kaapo Kakko oslavuje gól do siete Slovenska.
debata (10)

Po sobotňajšej prehre s Fínskom sa však môže niekomu máliť. Slovenskí hokejisti neboli ďaleko od toho, aby aj v druhom zápase na MS získali aspoň bod.

„Pred šampionátom by som niečo takéto bral, ale teraz až tak spokojný nie som. Myslím si, že proti Fínom sme si zaslúžili aspoň bod. Pokojne sme mohli aj vyhrať,“ uvažoval po stretnutí obranca Christián Jaroš.

Nasadenie nechýbalo, ale ľahkosť, s akou hrali Slováci v druhej polovici zápasu proti USA, už s Fínmi nezopakovali.

Prečo?

„Mali sme byť viac dôrazní pre bránkou. Nehrali sme už tak jednoducho ako predtým. Fíni naviac výborne korčulovali a v porovnaní s Američanmi boli viac zohratí,“ pokračoval obranca Ottawy.

Zatiaľ čo v piatok boli Slováci v súbojoch proti Američanom úspešní, v sobotu s Fínmi menej. „Podľa mňa to bolo 50:50,“ bránil sa mladý bek.

Kaapo Kakko – to meno si zapamätajte. V prvý deň turnaja dal Kanade dva góly, teraz Slovákom tri. Má 18 rokov a v júni bude zrejme draftovou dvojkou NHL.

Slováci bojovali proti Fínsku Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Gólová radosť Slovákov.

Ako sa bráni budúca svetová hviezda?

„Poviem vám pravdu, ani som nevedel, kto je proti mne na ľade. Ale keďže v dvoch zápasoch dal už päť gólov, zrejme je to výborný hráč. Mali by sme si ho viac všímať,“ poznamenal Jaroš.

Navretá pera a päť stehov

Jeho bratranec Erik Černák prišiel do mix zóny s opuchnutou hornou perou. „Trafil ma odrazený puk, mám tam päť stehov,“ prezradil, no zdalo sa, že v tej chvíli ho to nijako neobmedzuje.

Na prehru 2:4 povedal: „Fíni si skvele rozumeli. Nevyhovárajme sa, prehrali sme,“ povedal presvedčivo.

V zápätí však predsa len poukázal na krivdu, ktorú po zápase cítil. „Bola tam jedna situácia, ktorú rozhodcovia neodpískali. Následne nám dal súper gól,“ vysvetľoval.

Černák je s tromi doterajšími bodmi spokojný. „V oboch zápasoch sme podali fajn výkon, v jednom sme prehrali, v druhom vyhrali. Nič sa nedeje,“ povedal.

Mimochodom, v košickej Steel aréne je údajne teplo. Sťažovali sa na to vraj brankári. „Áno, je to pravda, je tu veľa ľudí, aj na ulici je teplo. Ale všetci to máme rovnaké, na to sa určite nemôžeme vyhovárať,“ dodal Černák.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji #Erik Černák #Christián Jaroš